Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hasta tutsak Güven tahliye oldu


AMED – Kanser şüphesi konulan ve 3 defa tahliyesi engellenen hasta tutsak Sudan Güven, 12 yıl 2 ay sonra tahliye oldu.

Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde “pişmanlık” dayatmasını kabul etmediği için 3 kez ve 3’er aylık tahliyesi ertelenen hasta tutsak Sudan Güven, 12 yıl 2 ay 23 gün sonra tahliye edildi. Tutsak Güven’i karşılamak için ailesi ve aynı zamanda 30 yıl 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan abisi Metin Güven yaşadığı Amed’in Bismil ilçesinden Antalya’nın Alanya ilçesine gitti. Tutsak Güven, kendisini karşılamak için gelen ailesi daha cezaevine varmadan tahliye oldu. Sudan Güven, ailesiyle birlikte Bismil’e doğru yola çıktı.

Güven, 2012 yılında Amed’in Bismil ilçesinde gözaltına alındı. Güven, Barış ve Demokrasi Partisi’ndeki (BDP) faaliyetleri nedeniyle Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “örgüt üyesi olmak” ve benzer iddialarla 15 yıl 3 ay hapis cezası verilen güven ceza infaz süresini 4 Mayıs 2023’te tamamladı. Ancak tahliyesine sayılı günler kala tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi İdari ve Gözlem Kurulu’nun (GİK) “iyi halli olmadığı” gerekçesiyle toplam 3 kez olmak üzere 9 ay tahliyesi ertelendi.

Ayrıca Güven, 19 Aralık’ta ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde, “meme kanseri şüphesi” üzerine tedavi olmaya başladığını aktarmıştı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version