Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gözaltıları protesto eden kadınlara polis müdahalesi


İSTANBUL – İzmir ve İstanbul’da yapılan ev baskınlarında aralarında ESP, Partizan ve SMF yönetici ve üyelerinin olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasını protesto eden kadınlar da gözaltına alındı.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), bu sabah gerçekleşen ev baskınlarında aralarında SKM Genel Sözcüsü Tanya Kara, Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) ve Genel Meclis üyeleri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan üyelerinin de bulunduğu birçok kişinin gözaltına alınmasına karşı “Kadın özgürlük mücadelemiz engellenemez” şiarı ile Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklama yapmak isteyen kadınlar polis tarafından ablukaya alındı. Aralarında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit, İstanbul İl Başkanı Hatice Deniz Aktaş, SKM MYK üyeleri Leyla Can ve Serpil Topal’ın olduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı. DEM Parti Kadın Meclisi, Kırkyama Kadın Dayanışması ve FeminAmfi üyesi kadınların da gözaltına alındığı öğrenildi.

‘İTAAT ETMİYORUZ’

Gözaltılara ilişkin SKM sanal medya hesabından yapılan açıklamada “Her geçen gün kadınlar daha fazla yoksullaştırılırken, erkek şiddetine uğrarken, katledilirken erkek devlet kadınların hakları, hayatları ve özgürlüğü için mücadele eden kadınlara saldırıyor. Biz kadınlar bu saldırılardan korkmuyoruz, isyanımızla sokaklardayız. Baskılar bizi yıldıramaz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” denildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version