Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu’dan saldırılara ‘Hapishanede ihlale uğrayan her kişinin hakkını savunurum’ yanıtı


HABER MERKEZİ – Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren isimlerin cezaevinde bulundukları dönemde maruz kaldıkları hak ihlallerini gündeme getirdikleri için havuz medyası ve AKP’li troller DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nu hedef aldı. Gergerlioğlu, saldırılara “Hapishanede ihlale uğrayan her kişinin hakkını savunurum” diyerek yanıt verdi.

 

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayının C Kapısı önündeki polis kontrol noktasına yönelik silahlı saldırıda 1 sivil yurttaş hayatını kaybederken, 3’ü polis memuru olmak üzere 5 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren ve DHKP/C üyesi oldukları belirtilen Emrah Yayla ve Pınar Birkoç da hayatını kaybetti. 

 

HEDEFE GERGERLİOĞLU VE TANRIKULU KONULDU

 

Yaşanan olayın ardından havuz medyasının yanı sıra sanal medyada AKP’li troller DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile CHP Amed Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında karalama kampanyası başlattı.

 

Gergerlioğlu ile Tanrıkulu’nun üzerinde yürütülen karalama kampanyasının gerekçesi ise, her iki milletvekillerin saldırıyı gerçekleştiren Yayla ile Birkoç’un geçmişte cezaevinde kaldıkları dönemde maruz kaldıkları hak ihlallerini kamuoyunun gündemine getirmiş olmaları.

 

Cezaevlerinde hak ihlaline maruz kalan tutsaklara duyarlı olup, seslerini kamuoyuna duyurmaya gayret eden Gergerlioğlu, daha önce Meclis’te düzenlediği bir basın toplantısında Pınar Birkoç’a dair şunları dile getirmişti: “Bize daha önceden de başvuran Düzce hapishanesinden Pınar Birkoç, 2. kez Covid olmuş. Bakın kaç kez olacaklar ve kaç kez risk altında kalacaklar? 10 binlerce mahpusu boş gerekçelerle yargılayanların bunun hesabını vermesi lazım. Daha kaç kez sağlıksız şartlarda karantinada beklesin bu insanlar?” 

 

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, kaldığı cezaevinde işkenceye maruz kalan Emrah Yayla’nın basın yayın organlarında da yayımlanan mektubunu Meclis gündemine taşımıştı.

 

Havuz medyası ve AKP’li troller, bu nedenle Gergerlioğlu ile Tanrıkulu’nu hedefe oturttu. 

 

SANAL MEDYA HESABINDAN YANIT VERDİ

 

Hedef alınan isimlerdin DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, maruz kaldığı saldırılara X hesabından yanıt verdi. 

 

Gergerlioğlu, hakkındaki karalama haberlerinden birini alıntılayarak yaptığı paylaşımda, kendisine dönük itibar suikastine “Hapishanede ihlale uğrayan her kişinin hakkını savunurum, özgürlüğün kısıtlanması yargısal bir karar olup doğru veya yanlış karar olabilir. Bir de insan hakları ihlali varsa kimsenin kimliğine bakmam. Hapis öncesi ve sonrası yaptığı yanlış beni ilgilendirmez, şiddete karşıyım” diyerek yanıt verdi.

 

 

 

 

 

 


Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version