Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Feyza Altun önce serbest bırakıldı, ardından Diyanet suç duyurusunda bulundu


(Serbest Görüş) – Sosyal medya hesabından şeriat karşıtı bir paylaşım yaptıktan sonra hakkında soruşturma başlatılan insan hakları avukatı Feyza Altun dün gözaltına alındı. Altun, bugün de yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakolda imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medya hesabından “dini değerlere hakaret ettiği” gerekçesiyle avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kararı avukatı Emrah Karatay, “Hukuk kazandı” ifadesiyle paylaştı. Beykoz Adliyesi’nden ayrılırken konuşan Feyza Altun, “Başım dik girdim, yine başım dik çıktım. Yanlış anlaşılmasın, din ve vicdan özgürlüğüne inanan bir avukat olarak kimsenin herhangi bir din mensubu olarak sadece İslam dini ya da Müslümanlar için söylemiyorum, bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü, bir yandan da inanmama özgürlüğü vardır” dedi.”Aslında Taliban aklına ya da benzeri bir siyasal rejime yönelttiğim sözlerimi sanki dini değerlere söylemişim gibi çarpıtıldı” diyen Altun, “Kendim avukat olarak tazminat davamı da açacağım. Kimse korkmasın, herkese kelepçeleri yetmez” sözlerini sarf etti.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı Altun’un serbest bırakılması kararına itiraz etti.İtiraz kararı sulh ceza hakimliği tarafından değerlendirilecek.

Altun hakkında şeriat karşıtı paylaşımı üzerine Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçundan soruşturma başlatılmıştı. Altun’un evinde savcı ve polis ekiplerince arama yapıldığı, daha sonra da gözaltına alındı. Altun’un sağlık kontrolündeyken, “Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye’de şeriat yok. Türkiye şeriatle yönetilmedi. Hiçbir zamanda şeriatle yönetilmeyecek” dediği aktarılmıştı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Altun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda Altun’un gözaltı süresinin dolmasından sonra sabah saatlerinde Beykoz Adliyesine sevk edileceği ifade edilmişti. Hakkında soruşturma açılmasının ardından Cumhuriyet gazetesinden İrem Karataş’a konuşan Altun, “Bu ülke laik bir ülkedir. Şeriat bir din olgusu değil politik rejimdir” ifadelerini kullanmıştı.

Altun’un avukatı Emrah Karatay, müvekkilinin gözaltına alınmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Şeriat karşıtı beyanları nedeniyle bir avukatın gözaltına almasını, “Hukuka çalınmış bir şerh olarak” gördüklerini ifade eden Karatay sözlerine şöyle devam etti: “İşlemediğini bildikleri bir suç nedeniyle müvekkilim hakkında uygulanan gözaltı kararı dahi saçma iken tutuklanması yolunda sosyal medya çalışması yapan, galiz küfürlerle müvekkilimin şahsına saldıran kişiler ve basın kuruluşları hakkında ise suç duyurusunda bulunacağız.”

Diyanet’ten Feyza Altun hakkında suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medya hesabından “dini değerlere hakaret ettiği” gerekçesiyle avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başkanlığın hukuk müşavirlerince Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Altun’un şeriata yönelik paylaşımıyla, ahlak ve edep sınırlarını aştığı, insan haklarına açıkça saldırdığı, toplumu bir arada tutan en temel dinamiklerden dini inançlara ve değerlere hakaret ettiği savunuldu.

Altun’un paylaşımlarının, Anayasa’ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğu öne sürülen dilekçede, paylaşımın tahkir edici, kaba, sert, incitici ve hakaret edici mahiyette olduğu, vatandaşların dini inançlarına, kutsallarına, değerlerine saldırı niteliği taşıdığı aktarıldı.

Dilekçede, Altun hakkında, “dini ve kutsal değerlere hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama” suçlarından kamu davası açılması istendi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version