Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fenerbahçe Kadıköy’de Alanyaspor’a puan kaybetti, liderliği Galatasaray’a bıraktı


(Serbest Görüş) – Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Alanyaspor’u konuk etti. Mücadele 2-2 berabere sona erdi ve Fenerbahçe liderliği ezeli rakibi Galatasaray’a bıraktı.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Corendon Alanyaspor’u ağırladı. Mücadele 2-2 beraberlikle sona erdi. Maçta Alanyaspor’un golleri 12. ve 63. dakikalarda Augusto’dan geldi. Fenerbahçe’nin golleri 49. dakikada penaltıdan Tadic ve 59. dakikada Dzeko’dan geldi.

LİDERLİĞİ BIRAKTI

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe 64 puana yükseldi ve 66 puanlı ezeli rakibi Galatasaray’a liderlik koltuğunu devretti. Alanyaspor ise 28 puana yükseldi. Sarı-lacivertliler 3 maçlık galibiyet serisinin ardından ilk kez puan kaybetti.

Fenerbahçe, 12. haftada aldığı liderliği 25. haftada bıraktı. Galatasaray, 11. haftadan sonra ilk kez haftayı lider kapattı. Ligin bir sonraki maç haftasında Fenerbahçe deplasmanda Çaykur Rizespor’a konuk olurken, Alanyaspor evinde Adana Demirspor’u ağırlayacak.

KUPADAN SONRA ROTASYON

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Corendon Alanyaspor’u konuk eden Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, kupada son oynadıkları Gaziantep FK maçının ilk 11’ine göre kadrosunda geniş rotasyona gitti.

Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmada kupada ilk 11’de görev verdiği isimlerden sadece Mert Müldür ve İsmail Yüksek’i Alanyaspor karşısında da sahaya sürdü.

Kartal, Gaziantep FK maçında görev alan isimlerden Joshua King’i sakatlığı nedeniyle kadroya alamazken, diğer isimler ise yedek kaldı.

62 yaşındaki çalıştırıcı, Corendon Alanyaspor karşısında kalede Dominik Livakovic’i oynatırken, savunma dörtlüsünü Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku ve Ferdi Kadıoğlu’ndan oluşturdu. Orta ikilide Rade Krunic ve İsmail Yüksek yer alırken, hücumda Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski ve Dusan Tadic oynadı. İsmail Kartal, gol yollarında ise yine Edin Dzeko’ya güvendi.

Fenerbahçe’de, İrfan Can Eğribayat, Serdar Aziz, Leonardo Bonucci, Jayden Oosterwolde, Muhammet İmre, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Miha Zajc, Ryan Kent ve Michy Batshuayi ise yedek soyundu.

FENERBAHÇE’DE 5 EKSİK

Fenerbahçe, Corendon Alanyaspor karşısında 5 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Fred ve Joshua King ile Nijerya Milli Takımı’yla Afrika Uluslar Kupası’nda finale yükselen Bright Osayi-Samuel kadroda yer almadı.

Bu isimlerin yanı sıra maç eksikliği bulunan Rodrigo Becao ile yeni transfer Serdar Dursun kadroya alınmadı.

RYAN KENT KADRODA

Fenerbahçe’nin İngiliz kanat oyuncusu Ryan Kent, Corendon Alanyaspor maçı kadrosunda yer aldı.

Kış transfer döneminde gönderilmesi gündemde olan 27 yaşındaki oyuncu, Joshua King’in yokluğunda kadroda kendisine yer buldu.

STAT TAMAMEN DOLDU

Fenerbahçeli taraftarlar, bu sezon tüm maçlarda olduğu gibi yine takımlarını yalnız bırakmadı.

Corendon Alanyaspor karşılaşması öncesinde stat çevresinde bir araya gelen sarı-lacivertliler, şarkılar eşliğinde maç saatini bekledi.

Kendilerine ayrılan bölümün tamamını dolduran taraftarlar, maç öncesinde de futbolculara tezahüratlarla destek verdi.

9 DAKİKADA 3 SARI KART ÇIKTI

Maçın 4 ve 5. dakikalarında Alanyaspor’dan Carlos Eduardo ve Leroy Fer, 9. dakikada ise Fenerbahçe’den Sebastian Szymanski sarı kart gördü.

DEVRE ARASINDA KAVGA

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe’nin Alanyaspor’u konuk ettiği maçın ilk devresinde sinirler bir hayli yükselirken sık sık tartışmalar yaşandı. Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Alanyaspor’u ağırlarken maçın ilk devresinde tansiyon bir hayli yükseldi.

Yüksek tansiyonda oynanan ve sık sık tartışmaların çıktığı mücadelede hakem Çağdaş Altay 7 kez sarı kartına başvurdu. Fenerbahçe’de Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Cengiz Ünder sarı kart gördü. Alanyaspor’da ise C. Eduardo, L. Fer, Oğuz Aydın, L. Augusto sarı kartla cezalandırıldı.

Oyuncular arasında birçok kez sinirler gerilirken İsmail Yüksek ile Fatih Aksoy arasında yaşanan pozisyon sonrası iki takım oyuncuları birbirinin üzerine yürüdü. Alanyasporlu oyuncu Fatih Aksoy’un yerde kaldığı pozisyon sonrası Cengiz Ünder çok öfkelenirken konuk takım oyuncularını yere yatarak oyunu geciktirmekle suçladı. Bu pozisyon sonrası iki takım oyuncuları arasında tansiyon bir hayli yükselirken Cengiz Ünder ve Augusto sarı kart gördü.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte takımlar soyunma odasının yolunu tutarken tünelde kavga çıktı. Fenerbahçeli savunmacı Leonardo Bonucci ile Alanyaspor Antrenörü Metin Aktaş arasında oyuncu tünelinde kavga çıktı.

DZEKO GOL ORUCUNU BOZDU

Fenerbahçe’nin golcüsü Edin Dzeko, 5 maçlık gol orucunu Alanyaspor karşısında bozdu. Boşnak golcü ligde 17. golünü Akdeniz ekibine karşı kaydederken gol krallığında zirvedeki yerini koruyor. Fenerbahçe, Süper Lig’in 25. haftasında Alanyaspor ile karşı karşıya geldi.

Sarı-lacivertlilerin en skorer ismi Edin Dzeko, mücadelenin 59. dakikasında kaydettiği golle 5 maçlık gol orucunu bozdu.

Boşnak golcü bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 24 maçta 17 gol kaydederek gol krallığının zirvesinde yer alıyor.

37 yaşındaki golcü son olarak Süper Lig’de 10 Ocak tarihinde oynanan Konyaspor karşılaşmasında gol atmıştı

SÜPER LİG’DE GOL KRALLIĞINDA SON DURUM

  1. Edin Dzeko | Fenerbahçe | 17 Gol
  2. Mame Thiam | Pendikspor | 15 Gol
  3. Mauro Icardi | Galatasaray | 13 Gol
  4. Piatek | Başakşehir | 12 Gol
  5. Rey Manaj | Sivasspor | 12 Gol

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version