Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ev hapsiyle serbest bırakılmıştı; 7 aylık hamileyken tekrar tutuklandı

Ev hapsiyle serbest bırakılmıştı; 7 aylık hamileyken tekrar tutuklandı


Ev hanımı 7 aylık hamile Mevlüde Göksu’nun iki gün önce Edirne’de tutuklandığı ortaya çıktı. Mahkemede savunma yapan Göksu, “Hamileyim. Cezaevi şartlarında bulunmam mümkün değildir. Kaçmam da sözkonusu değildir. Tutuklanma dışında bir tedbir uygulanmasını talep ediyorum.” dedi. Ancak hakim tutuklama kararı verdi. 15 Aralık 2022’de evlenen Mevlüde Göksun, iki ay sonra doğum yapacak.

Şanlıurfa’da düğün hazırlığı yaparken 17 Mayıs 2022’de tutuklanıp, 5 ay sonra ev hapsiyle serbest bırakılan Mevlüde Keleş Göksun’un 18 Şubat 2024’te Edirne’de ikinci kez tutuklandığı ortaya çıktı. Kronos’tan Sevinç Özarslan’ın haberine göre tahliye edildikten sonra evlenen Göksun’un 7 aylık hamile olduğu ve 27 Mayıs’ta da doğum yapacağı öğrenildi.

İki gün önce tutuklanan Mevlüde Göksun’un Edirne L Tipi Cezaevi’ne konulduğu belirtildi. Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne SEGBİS’le bağlanarak savunma yapan Göksun, daha önce adli tedbir kararlarını ihlal etmediğini belirterek hamile olduğu için tutuklanma dışında başka bir tedbir uygulanmasını istedi ancak mahkeme hamile kadının talebini dikkate almadı.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2015’te mezun olduktan sonra Şanlıurfa’da ücretli öğretmenlik yapmaya başlayan Mevlüde Göksun, üniversite okurken arkadaşlarıyla birlikte öğrenci evinde kaldığı için Şanlıurfa Terörle Mücadele Müdürlüğü tarafından 17 Mayıs 2022’de 11 kadınla birlikte gözaltına alınmıştı.

26 Haziran 2022’de düğünü olan Göksun, düğün için çıktıkları alışveriş, içinde “düğün” kelimesi geçen telefon konuşmaları şifre zannedilmesi ve arkadaşlarıyla hep birlikte Urfa’nın tarihi şehri Halfeti’ye yaptıkları gezi örgütsel faaliyet olarak değerlendirildiği için tutuklanıp Şanlıurfa Cezaevi’ne gönderildi. 5 ay sonra ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version