Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Esenyurt’ta ‘Demokrasi ve Özgürlük’ mitingi


İSTANBUL – DEM Parti, Esenyurt’ta onbinlerin katılımıyla “Özgürlük ve Demokrasi” mitingi düzenledi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü, 25 yıldır ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan ve 36 aydır kendisinden haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle başlatılan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nü destek amacıyla Esenyurt Meydanı’nda miting düzenledi. “Özgürlük ve Demokrasi” mitingi için binlerce kişi bir araya geldi. Mitingin gerçekleştiği alanda yer kalmadı. Coşkunun hakim olduğu alandan sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin jiyan azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları yükseldi. 

 

Mitingde ilk olarak Adalet Nöbeti eylemini sürdüren anneler ile “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nde yer alan siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcileri sahneye çıktı. Ardından DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni kitleyi selamladı. 

 

 

 

“Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün Wan kolunda yer alan TUHAD-FED’den Emine Kaya, CPT’nin Türkiye ziyaretine değindi. Kaya, “Sizlerin de bildiği gibi CPT, Türkiye’ye geldi ancak İmralı’yı ziyaret etmedi. Halkların taleplerini dikkate aldığını iddia eden CPT’ye soruyoruz; bu halkın taleplerini yerine getierecek misiniz? Halkın talebi Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasıdır. Bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor .Onun için de CPT’nin rolünü oynaması gerekiyor” dedi. 

 

Konuşmaların ardından Mezopotamya Kültür Merkezi (NÇM) sanatçısı Arhat sahne aldı. Miting, çekilen halaylarla son buldu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version