Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erzincan’da maden ocağının çevre izin ve lisans belgesi iptal edildi

Erzincan’da maden ocağının çevre izin ve lisans belgesi iptal edildi


Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 şubatta toprak kayması olayının meydana geldiği ve 9 işçinin toprak altında kaldığı maden ocağının çevre izin ve lisans belgesi iptal edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 9 işçinin toprak altında kaldığı, Erzincan İliç’teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgesini iptal etti.

Karara gerekçe olarak; yaşanan heyelan olayının ardından yığın linç sahasında bulunan malzemenin Sabırlı deresi ve ocak sahasına doğru akmasından ötürü lisans şartlarının ortadan kalkmasına neden olduğunun tespit edildiğinden maden ocağının çevre izin ve lisans belgesinin iptal edildiği kaydedildi.

TOPRAK ALTINDAKİ İŞÇİLERE ULAŞILAMADI

AFAD, TSK arama kurtarma JAK, PAK, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339’u arama kurtarma personeli, diğer görevlilerle beraber 1700-1800 personel bölgede görevini sürdürüyor. 626 araç, 97 aydınlatma kulesi, 32 iş makinesi, 6 dron, 44 jeneratör, 3 KBRN aracı, 5 metale duyarlı radar cihazı ile yapılan aramalarda yerleri lokal olarak belirlenen işçileri bulabilmek için çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version