Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emekli Orgeneral Saldıray Berk öldü

Emekli Orgeneral Saldıray Berk öldü


Ergenekon terör örgütü davasının sanıklarından eski 3. Ordu ve EDOK komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk’in hayatını kaybettiği öğrenildi. Uzun süredir hasta olan Berk’in, yarın öğle namazından sonra Ahmet Hamdi Akseki Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacağı belirtiliyor.

Saldıray Berk, 2009 yılında Hizmet Hareketi’ne yönelik kurulan kumpasın en önemli aktörlerindendi. Altında o dönem Albay olan Dursun Çiçek’in ıslak imzası bulunan ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı uygulamaya koyan isimdi. Gerçekliği TÜBİTAK, Emniyet, Adli Tıp ve Jandarma tarafından belgelenen planın amacı, öğrencilerin kaldığı evlere yerliştirilecek silahlarla Hizmet Hareketi’ni ‘silahlı terör örgütü’ gibi göstermekti. Cemaat’e yönelik kumpasın Erzincan ayağında dönemin Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner’le birlikte görev almıştı.

İlhan Cihaner’in de aralarında bulunduğu 13 kişi ile birlikte yargılandı. Ancak 17/25 Aralık büyük yolsuzluk soruşturmasının ardından AKP ve Ergenekon/Balyoz darbe davası sanıklarıyla yapılan anlaşma gereği tıpkı diğer darbeciler gibi 2016 yılında beraat ettirildi. Saldıray Berk, 2011 yılında YAŞ’ta emekliye ayrılmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version