Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emekli maaşı promosyonuna iki yıldır tek kuruş zam yapılmadı


(Serbest Görüş) – SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi maaşlarına ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Zam kararı bir hafta önce Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Maaş zammının ardından gözler, bankaların emekli maaşı için verdiği promosyonlara çevrildi. Ancak en son Temmuz 2022’de emekli promosyonlarını artıran bankalarda o günden bu yana yaprak kımıldamadı. Reklam amaçlı haberlerin aksine, bankaların tamamına yakını yaklaşık iki yıldır promosyonları bir kuruş dahi artırmadı.

Bankalar, üç yıl boyunca emekli maaşını kendilerinden almayı taahhüt eden emeklilere promosyon veriyor.

En son 2022 yazında artırılan maaş promosyonu, emekli maaşına göre kamu bankalarında 3 bin ile 5 bin lira arasında promosyon ödeniyor.

Özel bankalarda ise maaşı 10 bin liranın altında olanlara 5 bin, maaşı 10 bin ve üzerinde olanlara ise 7 bin 500 lirayı bulan promosyon veriliyor. Sadece bir kaç bankada ise 8-10 bin lira promosyon sağlanıyor.

MAAŞLARA ÜÇ KEZ ZAM YAPILDI, PROMOSYONLAR DEĞİŞMEDİ

Oysa 2022 Temmuz’undan sonra emekli maaşlarına her altı ayda bir olduğu gibi Ocak 2023, Temmuz 2023 ve Ocak 2024’te üç kez zam yapıldı.

Tüm emekli maaşlarına Ocak 2023’te yüzde 30, Temmuz 2023’te yüzde 25, Ocak 2024’te ise yüzde 49,25 zam yapıldı. Buna rağmen emekli promosyonlarının yerinde sayması nedeniyle emekliler bankalara, promosyon artışına gidilmesi çağrıları yapıyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version