Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekibi Navalni’nin neden öldürüldüğünü açıkladı

Navalny Batılı liderleri samimi olmaya çağırdı: Gevezelik etmek yerine oligarklara yaptırım uygulayın!


ENSAR NUR | TR724 HABER

Navalni’nin ekibindeki en önemli isimlerden olan Maria Pevçih, dün yayınladığı YouTube videosunda Navalni’nin neden öldürüldüğünü açıkladı. Pevçih, Navalni’nin serbest kalmasını beklerken ölüm haberini aldıklarını söyledi.

Aleksey Navalni’nin kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Araştırma şefi olan gazeteci Maria Pevçih’in “size gerçeği söylemek zorundayız” notuyla paylaştığı videoda Navalni’nin ölüm nedeni ekibi tarafından açıklandı.

Pevçih, Navalni’nin serbest bırakılması için iki yıldır çalışmalar yürüttüklerini ve 15 Şubat akşamı hedeflerine çok yaklaştıklarını söyledi. Gazeteci, Rusya ve Batı arasında devam eden tutuklu takası görüşmeleri kapsamında Navalni’nin de masada olduğunu ve birkaç gün içinde serbest kalmasını beklerken ölüm haberini aldıklarını söyledi.

Pevçih’in aktardığına göre, Navalni ve iki ABD’li siyasi tutukluya karşı Almanya’da cinayetten hüküm giyen Rus istihbarat servisi (FSB) ajanı Vadim Krasikov’un önümüzdeki günlerde takas edilmesi için görüşmelerde son aşamaya gelinmişti.

15 Şubat akşamı görüşmelerin artık neredeyse tamamlandığı haberini alan Pevçih, 16 Şubat günü Navalni’nin ölüm haberiyle sarsıldı. Pevçih, Putin’in Krasikov’un başka biriyle takas edilebilmesi için Navalni’yi öldürerek “pazarlık nesnesinden kurtulmaya” karar verdiğini iddia etti.

Pevçih’e göre, Putin’e Krasikov’un takas olması için Navalni’nin serbest bırakılması gerektiği Roman Abramoviç aracılığıyla söylendi. Putin ise “Krasikov’u prensipte takasa hazırlarsa zamanı geldiğinde bir başkası için de takas edebilirler” diye söyledi. Navalni’nin serbest bırakılmasını kabul edemeyeceğini ve bu yüzden Navalni’nin pazarlık masasından kaldırılmasını istedi.

Pevçih, ekibinin umutsuzca çaba sarf ettiğini ve aracılar bulmaya çalıştığını, hatta Henry Kissinger’a yaklaştığını, ancak batılı hükümetlerin gerekli siyasi iradeyi gösteremediğini söyledi.

Acılı gazeteci, “Amerikalı ve Alman yetkililer anlayışla başlarını salladılar. Navalni’ye ve siyasi tutuklulara yardım etmenin ne kadar önemli olduğunu anlattılar, el sıkıştılar, sözler verdiler ve hiçbir şey yapmadılar” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version