Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eğitim Sen’den şiddete tepki: Sorumlu yetkililerdir


RIHA – Eğitim emekçilerine dönük şiddet olaylarına tepki gösteren Eğitim Sen Riha Şube Eşbaşkanı Özlem Ulutaş Şengül, “Öğretmeni itibarsızlaştıran; toplumdaki yerini ve okuldaki işlevini her fırsatta küçültmeye neden olan uygulamalar, öğretmene şiddet vakalarının temelidir” dedi. 

 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Riha Şubesi, son dönemde eğitim emekçilerine dönük kentte artan şiddet olaylarını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Son olarak dün Eğitim Sen üyesi D.Ç.ye dönük saldırının gerçekleştiği Merkez Karaköprü ilçesinde bulunan Selahattin Eyyubi İlkokulu önünde yapılan açıklamaya, eğitim meslek örgütleri ve Riha Emek ve Demokrasi Platformu destek verdi. 

 

“Öğretmene şiddete hayır” yazılı pankartın açıldığı açıklamada konuşan Eğitim Sen Riha Şube Eşbaşkanı Özlem Ulutaş Şengül, D.Ç.’nin bir velinin saldırısına maruz kalıp darp edildiğini belirterek, “Öğretmeni itibarsızlaştıran; toplumdaki yerini ve okuldaki işlevini her fırsatta küçültmeye neden olan uygulamalar, öğretmene şiddet vakalarının temelidir” dedi. 

 

‘TOPLUMSAL NEDENLER GÖZARDI EDİLEMEZ’ 

 

Eğitim emekçilerine dönük saldırıların cezasızlık nedeniyle arttığına dikkat çeken Şengül, “Okullarda can güvenliğimiz ortadan kalkmıştır. İsteyen herkes okullara rahatlıkla girip öğretmene veya öğrencilere şiddet uygulayabiliyor. Bu ve benzeri şiddet olayların artmasının nedeni faillerin caydırıcı cezalar almamasından kaynaklanmaktadır. Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta öğretmenleri, eğitim ve bilim çalışanlarını hedef haline getiren politikalar ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir” diye konuştu. 

 

‘HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ’ 

 

Şiddet olayına karışan kişilerin yargılanması gerektiğini vurgulayan Şengül, devamında şunları söyledi: “Benzer olayların tekrarlanması durumunda şimdiden ilgililere ve taraflara örgütlülükten gelen gücümüzü kullanmaktan geri durmayacağımızı belirtmek isteriz. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta mülki ve idari amirler olmak üzere bütün yetkilileri sorumludur. Eğitim emekçilerine yönelen her türlü şiddeti kınıyor, hukuki sürecin takipçisi olup öğretmen arkadaşımız ile dayanışma içinde olacağımızı bir kere daha ifade ediyoruz.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version