Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eğit-Der 36’ncı kuruluş yıldönümünü kutladı


ANKARA – Eğit-Der, 36’ncı kuruluş yıldönümünü gerçekleştirdiği etkinlik ile kutlarken, siyasal iktidarın eğitime karşı yürüttüğü gerici politikalara karşı mücadele vurgusu yapıldı.

Eğitimciler Derneği (Eğit-Der) 36’ncı kuruluş yıldönümü etkinliğini Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah ve Kokteyl salonunda gerçekleştirdi. Etkinliğe Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Özgül Saki ve İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Ankara İl Örgütü yöneticileri Kamu Emekçiler Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı, Eğitim-İş yöneticileri, Eğitim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Eğitim-Sen, Sol Parti yöneticileri, Şair Ahmet Telli ve pek çok sendika üyesi katıldı.

Türkiye Öğretmen Dernekleri Milli Federasyonu (TÖDMF) sürecinden bugüne kadar gelinen eğitim sendikaları sürecinin yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başlayan etkinlik, Eğit-Der Genel Başkanı Tahsin Doğan’ın konuşmasıyla devam etti.

Doğan, Töb-Der’in kuruluş tarihini anlatarak, “Bugün büyük sıkıntılar çekiyoruz o yüzden bizim birlik olmamıza, güçlü ve örgütlü olmamıza dünden daha çok ihtiyacımız var. Onları tarihin çöplüğüne atana kadar eğitimciler olarak mücadele etmeye devam etmeliyiz. Biz yüzyıldır yılmadık yine yılmayacağız bundan sonra da kararlılıkla mücadelemizi devam ettireceğiz. Örgütleneceğiz, kazanacağız. Bizi hiçbir zaman yenemeyecekler” dedi.

‘HER SİSTEM KENDİ İNSANINI ÜRETMEK İÇİN EĞİTİME SALDIRIYOR’

Daha sonra KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak söz aldı. Koçak, “Bizler bütün eylemlerimizde sokakta mitinglerimizde hep şunu ifade ettik, biz çok uzunca yıllardır kuşaktan kuşağa eğitim mücadelemizi, eğitimin laik, demokratik, özgür ve anadilinde olması için mücadele ettik. Bu mücadele yüzyıldır devam ediyor. Biz biliyoruz ki her sistem kendi insanını üretmek için eğitimi bir aparata çevirmeye çalışıyor. Bu yüzden her gelen eğitime saldırıyor. AKP iktidarının eğitime bu kadar saldırması dindar ve kindar bir nesil yetiştirmeye çalışıyor. Ama onlar hedeflerine ulaşamayacaklar çünkü biz yan yana olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘BEDEL ÖDEYEREK BİR SÜREÇ YÜRÜTÜYORUZ’

Eğitim-Sen Genel Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz de, hayatını kaybeden eğitim emekçileri ve emek, demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenleri anarak konuşmasına başladı. Gürbüz, “Bir ülkeyi kuşatmak eğitimle başlar. O nedenle siyasal iktidar ve bloğunun eğitimi kuşatmasıyla birlikte çok net görülüyor ki ülke kuşatılacak. Bu sürece örgütlü mücadelemizle karşı duracağız. Mücadelemiz bedeller ödenerek bugüne geldi. Gerici eğitime karşı, halkın çocuklarının sermayenin insafında terk edilmesine karşı bedel ödeyerek bir süreç yürütüyoruz” diye konuştu.

‘KAZANANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ’

DEM Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki ise, “Eğitim emekçileri mücadelesinin benim açımdan bir okul olduğunu söylemek istiyorum. Mücadelemiz sürüyor, sürecek kazanana kadar devam edeceğiz” diyerek DEM Parti adına tüm eğitim emekçilerini selamladıklarını vurguladı.

Etkinlik şiirler ve müzik gösterisi ile devam etti. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version