Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti’den ilçe ilçe, köy köy seçim çalışması


HABER MERKEZİ – DEM Parti, ilçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy gerçekleştirdiği halk buluşmaları ve büro açılışlarıyla seçim çalışmalarını sürdürdü.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçim çalışmaları birçok kentte devam etti. 

 

RIHA 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Wêranşar İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Karacadağ Caddesi üzerinde büro açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, DEM Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, DEM Parti Riha Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Gülşen Özer ve Celalettin Erkmen’in yanı sıra binlerce kişi katıldı. Sabah saatlerinden itibaren açılışı gerçekleştirilecek büro önünde bir araya gelen halk, müzik ve sloganlar eşliğinde halaya durdu. Açılışa yöresel kıyafetleri katılan kadınlar, renkli görüntüler oluşturdu. Açılışın ardından saygı duruşunda bulundu. Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Kayyımlar gidecek DEM gelecek” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganlarının atıldığı açılışta ilk önce Wêranşar Belediyesi Eşbaşkan adayı Serhat Dicle İnan konuştu. 1 Nisan sabahı halkın belediyesini tekrar alacağını belirten İnan, “Hep birlikte kazanacağız” dedi. 

 

Daha sonra konuşan Belediye Eşbaşkan adayı Bedriye Yorgun, “Bugün özgürlük için büyük bir mücadele yürütülüyor. Özgürlük için mücadele eden tüm yoldaşlarımızı selamlıyoruz. Kayyım zihniyeti çökmüştür. Köy, mahalle ve sokaklarda olacağız, bu zihniyetin kirli planlarını boşa çıkaracağız. Oylarımıza ve sandıklarımıza sahip çıkacağız” diye belirtti. Cezaevlerindeki açlık grevlerini hatırlatan Yorgun, şöyle dedi: “Bugün cezaevlerindeki yoldaşlarımız açlık grevindeler. Neden? Halkların iradesi olan Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için, özgürlük ve halkların eşitliği için. Kazandığımızda belediyeyi hep birlikte yöneteceğiz. Hareketimizin ‘Jin, jiyan, azadî’ felsefesini yerel yönetimlerde yaşatacağız. Burada yaşayan Kürt, Türk, Arap ve Çerkez halklarımızla birlikte ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmamız doğrultusunda yönetimde olacağız. Viranşehir halkımız kayyım zihniyetini çok iyi tanıyor. Viranşehir’i kadın, ekoloji kenti yapacağız.”

 

‘BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’

 

“Siz umud ve gücümüzsünüz” diyerek konuşmasına başlayan DEM Parti Riha Milletvekili Şenyaşar da, şunları belirtti: “Halkımızla birlikte belediyeyi yöneteceğiz. Biz seçim partisi değiliz. Her zaman halkın yanında olduk ve iktidardan hesap sorduk. Urfa Büyükşehir Belediyesi’nin halktan sakladıklarını teşhir edeceğiz. Burada 118 arsa satılmış. Bu arsalar kimin? Halkın bundan haberi var mıdır? Büyükşehir başta olmak üzere tüm belediyelerde büyük yolsuzluklar yapılıyor. Gelin hep birlikte bu ranta ‘dur’ diyelim ve belediyelerimizi hep birlikte alalım.”

 

DEM Parti Riha Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Gülşen Özer, “Zafer bizimdir” derken, diğer eşbaşkan adayı Celalettin Erkmen, “Urfa’ya emek vermiş Emrullah Cin’i, Leyla Güven’i, sürgünde olan ve tutsak olan yoldaşlarımızı selamlıyoruz. Sayın Abdullah Öcalan ile ilgili irade beyanları esas alınmalıdır. Sandıkta irademizin hiçleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Bizi yok sayan anlayış bizim için meşru değildir. Bizi tanımayanı biz de tanımayacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Konuşmaların ardından alkış, zılgıt ve sloganlarla büro açılışı gerçekleştirildi. 

 

KIRŞEHİR 

 

DEM Parti Kırşehir İl Örgütü, düzenlediği halk buluşmasında Kırşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Kadriye Turan ve Cemil Okşan’ı tanıttı. Parti binasında gerçekleştirilen buluşmaya, kentteki kurum, köy dernekleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Özellikle, kadın ve gençlerin büyük ilgi gösterdiği buluşmada ilk olarak konuşan belediye eşbaşkan adayı Kadriye Turan, “Demokratik yerel yönetimlerle, demokratik topluma doğru başlattığımız uzun yürüyüş büyük bir umut, inanç ve kararlılıkla sürüyor. Diyoruz ki gelin üçüncü yolda, DEM Parti’de kentimizi de kendimizi de birlikte yönetelim. Bizler defalarca kazandık, defalarca başardık.  Yine kazanacağız, yine başaracağız. Bizim olanı geri almak için geliyoruz. Her evden bir kadın oyu istiyoruz. Her bir kadın oyu demokrasiye atılmış güldür” diye belirtti. 

 

Ardından konuşan Belediye Eşbaşkan adayı Cemil Okşak da şunları belirtti: “Demokratik siyasete alan açarak; demokratik yerel yönetim anlayışımızı sokak sokak, köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe, il il yayarak kentlerimizi birlikte yöneteceğiz. Bu yolu halklarımızla yürüyüp, başarabileceklerimizi biliyoruz. Bu şehrin işçilerine, emekçi halklarına diyoruz ki; partimiz etrafında kenetlenelim, kendimizi de kentimizi de birlikte yönetelim.”

 

Halk buluşması, konuşmaların ardından müzik eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

 

ÎDIR

 

DEM Parti Îdir İl Örgütü, seçim çalışmalarını ev ev, kapı kapı dolaştığı Özgür Mahallesi’nde devam etti. Yoğunlukta Kürtlerin yaşadığı ve kentin en yoksul mahalleleri arasında yer alan mahalleye “Rabê DEM hat” şarkısı eşliğinde giden DEM Partililer, daha sonra sticker çalışması yaptı. Evlerin kapsına ve yol kenarında bulunan direklere şarkılar eşliğinde sticker yapıştıran DEM Partilileri, kadın ve çocuklar coşkuyla karşıladı. Pek çok eve giden ve seçim çalışması yürüten DEM Partililer, mahalleli kadınlarla buluştukları ev önlerinde halay çekti. Çocuklar ise DEM Parti’nin seçim aracına, uzun süre bayrak ve zafer işaretleriyle koşarak eşlik etti. 

 

Partilileri karşılayan bir kadın, birçok sorunlarının olduğunu, mahalledeki evlerin ruhsatsız olduğu iddiasıyla kayyım tarafından yıktırıldığını söyledi. DEM Parti’ye oy vereceğini belirten kadın, kazanılması halinde sorunlarıyla ilgilenilmesini istedi. Tandır önünde ekmek pişiren bir başka kadın ise, DEM Partililere ekmek ikram ederek, “Oyumuzu kendimize vereceğiz, başka kim var?” diye sordu. Mahalledeki diğer kadınlarda tercihlerini DEM Parti’den yana kullanacaklarını aktardı.

 

DEM Partililer, çalışmanın ardından mahalleden ayrıldı.

 

BEDLÎS

 

DEM Parti Tetwan İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında köy köy ziyaret gerçekleştirdi. Coşkulu köy buluşmalarında yurttaşlara DEM Parti bayrakları dağıtıldı. Buluşmalarda yurttaşlar, Cumhuriyet Mahallesi’nde 28 Şubat’ta seçim bürosu açılışına davet edildi. 

 

HATAY 

 

DEM Parti, Hatay’ın İskenderun ilçesinde de çalışmalarını hızlandırdı. Parti, Buluttepe Mahalle Temsilciliği önünde gerçekleştirdiği etkinlikte, İskenderun Belediyesi Eşbaşkan adayları Mehdiye Güzel ve Mahmut Aydıncı’yı halka tanıttı. Aday tanıtımına Hatay Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Perihan Pakize Sinemillioğlu da katıldı.

 

Burada konuşan eşbaşkan adayları, DEM Parti ile başaracaklarını belirterek, 6 Şubat 2023 depreminin ağır bir hasar bıraktığı Hatay’ı yeniden inşa edeceklerini söyledi.

 

ANTALYA 

 

Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Teomanpaşa Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte DEM Parti Antalya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Nesibe Bahadır ve Kemal Bülbül tanıtıldı.  Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte kitleye hitap eden adaylar Bülbül ve Bahadır, Antalya’da kazanacaklarını vurguladı. 

 

Tanıtım etkinliği çekilen halaylarla sona erdi. 

 

AMED

 

Seçim çalışmaları kapsamında Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Pazar Semti esnafı ziyaret edildi. Ziyarete, DEM Parti Rezan Belediyesi Eşbaşkan adayı Siraç Çelik, DBP ve DEM Parti ilçe örgütü yöneticileri katıldı. Partililere yoğun ilgi gösteren esnaf, kayyıma yönelik sitemlerini dile getirerek, “Kayyım sürekli çalıyor. Kazandığınız takdirde bunun hesabını onlardan sorun” dedi. 

 

Esnaf ziyaret sırasında seçim broşürleri de dağıtıldı.  

 

DEM Parti Amed’in Farqîn  (Silvan ) ilçesinde seçim bürosu açtı. Saat Kulesi önünde bir araya gelen partililer, erbane eşliğinde Hernepêş Marşı söyleyerek büronun olduğu Feridun Mahallesi’ne yürüdü. Açılışın yapıldığı büronun önünde kısa bir açıklama yapan Belediye Eşbaşkan Adayı Kadri Esen, “Birçok kurumumuz kapatıldı. Kayyımlar, halk hizmet için geldiklerini iddia ediyorlardı. Ancak hizmet yapmak dışında her şeyi yaptılar. Bir yandan Kürt ve Kürtçe üzerinde baskılar sürerken Farqîn ile alakası olmayan Mustafa Ceceli gibi kendine sanatçı diyen birini buraya getirerek Kürtçe şarkı söylettirdi” dedi. 

 

Konuşmaların ardından büro açılışı alkış ve zılgıtlarla gerçekleşti.

 

ÇEWLÎG

 

Çewlîg’in Xoşkar (Sancak) beldesinde ise büro açılışı yapıldı. Açılışa, DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)  İl Eşbaşkanları,  DEM Parti Çewlîg Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Çewlîg Belediyesi Eşbaşkan adayları Aydın Bürçün ve Çiçek Ariç, Xoşkar Belediyesi Eşbaşkan adayları Selahattin Koçin ve Arzu Köysüren’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

 

Açılışta konuşan DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, cezaevlerinde devam eden açlık grevine değinerek, “Taleplerimiz nettir. Türkiye’yi güvenlik politikalarıyla çatışma ve savaş alanına çevirenlere karşı barışı savunuyoruz. Onurlu bir barış için Kürt sorununun demokratik çözümü için diyalog ve müzakere süreci başlatılmalıdır. Diyalog ve müzakerenin yolu İmralı’dan geçiyor. 3 yıldır hiçbir şekilde iletişimde bulunulamayan, ailesi ve avukatları ile görüştürülmeyen, mutlak tecrit altında tutulan Sayın Abdullah Öcalan’a karşı bu tutum açıkça savaşı ve ölümleri savunmaktır” diye belirtti. 

 

Konuşmaların ardından zılgıt ve alkışlarla büronun açılışı yapıldı. 

 

WAN 

 

DEM Parti Wan’da seçim bürosu açılışlarına devam ediyor. Rêya Armuşe (İpekyolu) İlçesi’ne bağlı Arçak (Erçek) ve Xaçort (Hacıbekir) mahallelerinde gerçekleştirilen büro açılışlarına katılım yoğundu. 

 

Erçek girişinde bir araya gelen kitle, konvoy halinde büronun açılacağı yere geçti. Burada uzun süre halaya duran kitle, “Bijî berwxedana zindana” ve “Jin, Jiyan, Azadî” sloganları attı. Açılışta konuşan Reya Armuşe Belediye Eşbaşkan adayları Canan Uzunay ile Cevdet Altındağ, yapacakları projelere dair aktarımlarda bulunarak, kayyımları göndereceklerinin sözünü verdi. Ardından konuşan Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Neslihan Şedal da kayyımlara tepki göstererek, işsizliğe, yoksulluğa dikkat çekti. Şedal, kentte yaşanan tüm sorunlara karşı çözüm geliştireceklerini kaydetti. Konuşmaların arından zılgıt ve alkışlarla büro açılışı gerçekleştirildi. Sonrasında ise Şedal ve beraberindeki heyet, Reya Armuşe’ye bağlı mahalle ve köyleri dolaşarak, halkla selamlaştı. 

 

Ardından yine konvoylar halinde Xaçort’a geçen kitle, burada da büyük bir coşkuyla karşılandı. Uzun süre halaya duran kitle sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Bê serok jiyan na be” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganlarıyla PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride tepki gösterdi. Burada yine söz alan Şedal, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorunun çözümü talebiyle Kurdistan ve Türkiye cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri ile tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbetlerine dikkat çekti.

 

Konuşmaların ardından büyük bir coşkuyla büro açılışı gerçekleştirildi.

 

DERSÎM 

 

DEM Parti Dersîm’in Perî (Akpazar) Beldesi’nde seçim çalışmalarına başladı. 2019 yerel seçimlerinde yerine kayyım atanan ve tutuklanan Perî Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi’nin, yeniden DEM Parti eş başkan adayı olduğu Perî’deki seçim çalışmalarına Dersim Belediye Eşbaşkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak’ın yanı sıra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Dersîm yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Perî’ye bağlı, Seyitli Köprüsü, Sörek, Örs, Pahnik, Basü ve Akpazar merkezinde esnaf ziyareti ve ev ziyaretleri gerçekleştirildi. Peri belediye eşbaşkan adayları Orhan Çelebi ve Naciye Aslan, ziyaretlerde halkın sorunlarını dinlerken, çözüm önerilerini anlattı. DEM Parti adaylarına halkın yoğun ilgisi dikkat çekti.

 

Burada konuşan Çelebi, kayyım atanan belediyenin Perî’de ortaya hiçbir çalışma koymadığına dikkat çekerken yurttaşlar, “Alevi köyüne bir tane Cemevi ya da taziye evi yapmadılar” diyerek kayyıma tepki gösterdi. Çelebi, “Sizlerle birlikte, irademizle Perî’mizi kayyımdan almıştık ama bu yönetim şeklini beğenmeyen iktidar iradenizi gasp ederek yeniden kayyım atadı. Biz burada yaşamaya ve bu halkın iradesi olmaya devam edeceğiz. Yeniden el ele vererek belediyemizi geri almak istiyoruz. Bu nedenle yola revan olduk. Yarım kalan projelerimiz vardı, bunları hayata geçirmek için yeniden başlayacağız. ‘Yeniden kayyım atanır’ tartışmalarına hiç gerek yok. Bu tartışmaların bir anlamı yok. Biz irademize sahip çıkacağız. Kayyım da atansa yeniden alacağız. AKP’nin yalan ve talan politikalarına kanmadan yolumuza devam edeceğiz”

 

Ziyaretlerde “Perî’yi de Dersim’i de alacağız” vurgusu yapıldı.

 

DÎLOK

 

DEM Parti Dîlok’ta ilk seçim bürosu açılışı ve aday tanıtım etkinliğini düzenledi. Merkez Şahinbey ilçesi Vatan Mahallesi’nde yapılan programa DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan katıldı. Programda konuşan Öcalan, İstanbul Esenyurt Meydanı’nda PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yapılan “Özgürlük ve Demokrasi Mitingi”nde bir araya gelen on binlere selam gönderdi. Öcalan, “Bu mahalle Sayın Öcalan’ın arkadaşı Hakki Karer’e ev sahipliği yaptı. 50 yıl önce birkaç arkadaş olarak bu mahallede çalışma yapıyorlardı bugün binler bir arada partilerine sahip çıkıyor. Bu halkın çocukları topraklarına sahip çıkmak için canını verdi. Özgürlük mücadelesinde hayatı kaybeden herkesi saygı ile anıyor ve onların mücadelesine bağlı kalacağımız sözünü yeniliyoruz” diye konuştu.  DEM Parti’nin sadece halklar ile ittifak yaptığını belirten Öcalan, “Biz 3’üncü yol siyaseti yürütüyoruz. Dîlok’ta oylarımıza ve partimize sahip çıkmamız gerek. Tarihe mührümüzü vurmamız gerek” ifadelerini kullandı. 

 

Ardından Dîlok büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkan adayları sahneye çağrılarak tanıtıldı. Tanıtım etkinliğinin ardından kitle “Bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde seçim bürosuna kadar yürüdü. Seçim bürosunun kurdeleleri Barış Anneleri tarafından kesildi. 

 

ÊLIH 

 

DEM Parti, Êlih’in Qubîn (Beşiri) ilçesinde seçim bürosu açtı. Êlih’in Qira Dağı’nda (Kıra Dağı) bir araya gelen kitle, konvoyla Qubin ilçesine geldi. Konvoy Qubin’de coşkuyla karşılandı. Renkli görüntülere sahne olan karşılamada konuşan DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, “Seçimler yaklaştıkça heyecanımız da artıyor. Bütün haklarımızın bizimle beraber olsun. Hep birlikte el değmemiş bir sokak bırakmayalım, ulaşamadığımız bir yer olmasın. Başarımız her yerde sürecek. Başarı halkındır, kadınlarındır ve gençlerindir” diye konuştu. 

 

Qubin Belediyesi Eşbaşkan Adayı Merve Evren ise heyecanlı bir sürece girdiklerini belirterek, “Hep birlikte bu süreci aşacağız. Bu süreçte halk da bizimle olmalı. Kayyımların gasp ettiği belediyeleri geri alıp taçlandıracağız” ifadelerini kullandı. Qubin Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Akif Akın da “Gasp edilmiş irademiz almak için bismillah diyoruz. Herkesin eşitlik içerisinde olmasını savunan bu partinin tüm kapıları sadece bize oy veren kişiler için değil, bize oy vermeyen herkes için de açık olacak. Ayrıca bu ilçenin sorunlarını da hepimizi biliyoruz. Halkın yardımlarıyla bu sorunları çözeceğiz” dedi. 

 

Konuşmanın ardından büro açılışı zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde gerçekleştirildi. 

 

’31 MART’TA GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ’

 

Parti Êlih’in Heskîf (Hasankeyf) ilçesinde de coşkulu bir şekilde seçim bürosu açtı. İktidarın rant alanı haline getirdiği Heskîf’teki açılışta gençlerin sloganları ön plana çıktı. “Bijî berxwedane zindana” ve “Jin, Jiyan, Azadî”, “Gençlik Apo’nun fedayisidir”, “Biji Serok Apo” sloganlarının yükseldiği açılışa katılım yoğundu. 

 

Burada konuşan Heskîf Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Mesut Tekik, Heskîf’in hem Mezopotamya hem de Kürdistan coğrafyası açısından kültürel ve tarihi bir değer olduğunu belirterek, “Fakat şu an maalesef ülkeyi yönetenler kadim halkların bize bıraktığı mirası bir rant uğruna sular altında bıraktı ve bozdurdu.Buradaki halkın kendi haklarıyla, özgürce, kendi dillerini konuşacağı ve eşitlikçi bir yaşam vadediyoruz” ifadelerini kullandı. Heskîf Belediye Eşbaşkan Adayı Zozan Şimşek ise Heskîf’te yapılan hukuksuzluklara dikkat çekerek “Moğol istilalarına karşı ayakta duran Hasankeyf tarihi, AKP hükümeti tarafından kurban edildi. Bunlara 31 Mart’ta sandıklarda gereken cevabı vereceğiz” diye konuştu. 

 

Konuşmaların ardından şarkılar ve sloganlar büro açılışı yapıldı. 

 

MERSİN

 

DEM Parti Mersin İl Örgütü, Akdeniz’de gün boyunca büro açılışları gerçekleştirdi. İlk olarak, Çay Mahallesi’nde ardından da Karaduvar Mahallesi’nde büro açılışı gerçekleştirildi. Hal Mahallesi’nde yapılan büro açılışı miting havasında geçti. Açılışta sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “direne, direne kazanacağız”, “Akdeniz bizimdir bizim olacak” sloganları atıldı.

 

DEM Parti Mersin İl Örgütü Eş Başkanı Reşat Aşan, DEM Parti Akdeniz İlçe Örgütü Eş Başkanı Nizar Esen, Mersin Milletvekili Ali Bozan ve Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayları Nuriye Arslan ile Hoşyar Sarıyıldız, buradaki açılışta halkı selamladı. İlk olarak söz alan Esen, “Onlar etrafımızı sarabilir ama halaylarımızı daha da genişleteceğiz. Bu mücadeleye sahip çıkacağız. Arkadaşlarımızı Akdeniz Belediyesini kazandıracak ve belediyemizi açacağız” dedi.

 

‘GÜLTAK’IN MEMURLARI’

 

Ardından söz alan Ali Bozan, Mersin Emniyeti’nin 3 gündür aralıksız bir şekilde DEM Parti seçim bürosu açılışlarını takip ettiğini belirterek şunları söyledi: “DEM Parti’nin gücünü gördükleri, DEM Parti’nin adım adım başarıya gittiğini gördükleri için yeni kamera ihalesi açmışlar ve kamera sayısını 8’e çıkarmışlar.  Bugün burada bir provokasyon yaratılmak istendi. Seçim çalışmaları boyunca bu şekilde provokasyon yaratmak isteyenler olacak. Bunlar Gültak’ın memurları. Bunlar, Gültak’ın kaybedeceğini gördükleri, bildikleri için hizmet ediyor. Bugün burada toplanan, Mersin’e, DEM Partiye sahip çıkan bu halk geçmişte size boyun eğmedi, geri adın atmadı. Bu halk Seyit Rıza’nın torunları, Şeyh Said’in torunları. Bu yüzden bu halk size boyun eğmeyecek.”

 

‘AKDENİZ’İ KADIN RENGİNE BÜRÜNDÜRECEĞİZ’

 

Ardından söz alan Nuriye Arslan, “Biz ne ölümden, ne tutuklamadan ne de gözaltından korkuyoruz. Neden korkalım hırsızlık yapmadık, hakikati yolunda ilerledik ve açık alınla devam edeceğiz. Hırsızlık yapanlar, hile yapanlar korksun. Akdeniz’de Arap’ını, Türk’ünü, Alevi’sini bir tutarak hizmet vereceğiz. Bu güç bizde de sizde de var. DEM başarının demmi, DEM Akdeniz’in demi. Biz Akdeniz Belediyesini kadın sesine, kadın mücadelesine, kadın rengine büründüreceğiz ve ‘jin, jiyan azadi’ diyeceğiz” diye konuştu.  

 

‘BİZİM OLANI ALMAYA GELİYORUZ’

 

Son olarak söz alan Hoşyar Sarıyıldız, 31 Mart’tan sonra Akdeniz Belediyesi’nin bahçesinde halaylarla bir araya geleceklerini kaydetti. Her bir seçmenin bir yönetici gibi çalışacağının sözünü alan Sarıyıldız, “Akdeniz Belediyesini cezaevinde direnen arkadaşlarımız için, Selahattin Demirtaşlar, Figen Yüksekdağlar için kazanalım. Öncülerimizin hatıraları var, biz bu hatıraya sahip çıkacağız. Kazanacağız, mutlaka kazanacağız, dost ve düşman böyle bilsin. Kazanacağız hiç şüpheniz olmasın. Akdeniz bizimdir, bizim kalacak. Bizim olanı almaya geliyoruz. Mutlaka kazanacağız” diye belirtti.  

 

Açılış öncesi ses sanatçısı Resul Yıldırım ve engelli yurttaş Azad Taş, gerekçesiz bir şekilde gözaltına alındı. Taş’ın gözaltı esnasında darp edildiği belirtildi. 

 

BEDLÎS 

 

Partinin Tetwan İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Mahallesi’nde halk toplantısı gerçekleştirdi. Kitlesel geçen toplantıya birçok yurttaşın yanı sıra DEM Parti Tetwan Belediye Eşbaşkan Adayları Belkıza Beştaş Epözdemir ve Mümin Erol katıldı.  Toplantıda konuşan 

 

AKP’lilerin “Bize oy vermeyene hizmet yok” sözlerini hatırlatan Erol, “Biz onların yönetim anlayışlarının ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Her şey kazan kazan politikasıdır. Biz kimsenin başına ağa olmaya gelmiyoruz. Birlikte kazanalım, birlikte yönetelim” dedi. Tetwan’ın tarihsel bir yer olduğunu belirten Epözdemir de “Kültürümüze ve dilimize sahip çıkacağız. Tetwan’ın geleceği için gelin el ele verelim ve kazanalım. Zaman DEM Parti zamanıdır.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version