Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti Dep ve Sarcon’da seçim büroları açtı


XARPÊT– DEM Parti Xarpêt’in Dep ilçesinde ve bağlı Sarcon Beldesi’nde seçim büro açılışı yaptı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Xarpêt’in Dep (Karakoçan) ilçesinde  Kadın büro açılışı yaptı. Açılışa DEM Parti il ve İlçe yöneticileri, Amed milletvekili Adalet Kaya ile birçok yurttaş katıldı. Açılışa kadınların ulusal kıyafetleri katılım sağlaması dikkati çekti. 

 

Açılışta konuşan DEM Parti Dep ilçe Eşbaşkanı Nurgül Baydar, iktidar ve kayyım zihniyetinin kadınları yok sayarak eve hapsetmeye çalıştığını vurguladı. Baydar, “Halkçı belediyecilik ilkemiz gereği bütün projelerimizi kadın bakış açısı ile şekillendireceğiz. Kadının bakışı, fikri belediyecilik ilkemizin temeli olacaktır” dedi.  

 

‘KADIN KENTİ YAPACAĞIZ’ 

 

Ardından söz alan Eşbaşkan adayı Songül Düzgün, katılımcıları selamladı. Büro açılışının Dep için yeni bir dönemin başlangıcı olmasını dileyen Düzgün, “Bu kenti kadın kenti yapacağız. Dem dema Jina, Dem dema vina jina ye” dedi. 

 

Amed milletvekili Adalet Kaya ise, DEM Partinin başlatmış olduğu demokratik şöleni daha da güçlendireceklerini ifade etti. Yıllardır ülkeyi yönetenlerin halklara, kadınlara, gençlere baskı ve zulüm yaptığını ifade eden Kaya, “Bu seçimde artık bu baskıcı rejime şunu göstermek istiyoruz; kendimizi ve kentlerimizi biz yönetebiliriz. Biz kendi değerlerimiz ve kadın özgürlükçü demokratik ekolojik paradigmamızla kentlerimizi yöneteceğiz. Bunu daha önce başardık yine başaracağız” diye konuştu.

 

KADINLAR İÇİN BALONLAR UÇURULDU 

 

Konuşmaların ardından “Jin jiyan azadî’ sloganları eşliğinde katledilen kadınlar için beyaz ve mor renkli balonlar uçuruldu. Daha sonrasında kadın büro açılışının kurdele kesimiyle yapıldı. 

Etkinlik halaylar ve zılgıtlarla son buldu. 

 

SARCON’DA BÜRO AÇILDI 

 

Dep’e bağlı Sarcon (Sarıcan) Beldesi’nde de seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışa eşbaşkan adayları İsmail Koç ve Ayten Alagöz ile çok sayıda kadın katıldı. Burada konuşan Eşbaşkan adayı İsmail Koç, iradelerine el koyan sistemden belediyelerini geri alacaklarını dile getirdi.

Ardından söz alan yerine kayyım atanan Sarcon Beldesi belediye eşbaşkanı Bekir Polat, “Bizim olanı bizden aldılar, biz de onlardan geri alacağız” dedi. Polat, “Arkadaşlarımız, sizlerin desteği ile umut ediyorum ki belediyeyi geri alacağız. Ve bu kayyımcı zihniyete gereken cevabı vereceğiz. Onları ait olduğu yere geri göndereceğiz” ifadelerinde bulundu. 

 

Buradaki açılışta da kısa bir konuşma yapan DEM Parti milletvekili Adalet Kaya, iktidarın yüzyıldır yürütülen asimilasyon politikalarını son 10 yılda şiddetlendirdiğini söyledi. Kaya, “Biz bizim irademizi yok sayan, kimliğimizi yok sayan, bizi kimliksizleştirmeye çalışan bu kayyımcı zihniyeti reddediyoruz” dedi. 

 

Açılı konuşmaların ardından çekilen halaylarla son buldu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version