Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Danıştay çimento şirketinin itirazını reddetti


MUĞLA – Menteşe ve Yatağan ilçelerini kapsayan bir alanda açılmak istenen çimento fabrikasına verilen ve İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen “ÇED olumlu” kararına, şirket tarafından yapılan itiraz Danıştay tarafından reddedildi. 

 

Muğla Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ve Yatağan ilçesi Deştin Mahallesi’nde açılmak istenen çimento ocağı için verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu” kararının Muğla 2’inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi, Danıştay tarafından da onaylandı. İdare Mahkemesi’nin kararına Muğla Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılan itirazı değerlendiren Danıştay 4’üncü Dairesi, itirazı reddetti. 

 

Danıştay kararında “Temyizen incelenen karar usul ve hukuka uygun olup, dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir. Açıklanan nedenlerle; Temyiz isteminin reddine, temyize konu Muğla 2. İdare Mahkemesinin 07/09/2023 tarih ve E:2022/2222, K: 2023/1222 sayılı kararının onanmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version