Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ÇHD’li avukatların gözaltına alınmasına tepki


ANKARA– Çağlayan Adliyesi önünde iki gün önce çıkan çatışma sonrası gözaltına alınan ÇHD’li avukatlara ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan DEM Partili Mehmet Rüştü Tiryaki, “Her birisi bu ülkenin yüz akı” diyerek avukatların serbest bırakılmasını istedi. 

 

Çağlayan Adliyesi önünde iki gün önce çıkan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği 5 kişinin yaralandığı silahlı çatışma sonrası Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyelerine yapılan gözaltılar protesto edildi. ÇHD Ankara Şubesinde düzenlenen basın toplantısına dernek üyesi avukatlar yanı sıra Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Şubesi, Adalet İçin Hukukçular, Demokrasi İçin Hukukçular ve Hukukçu Dayanışması ve Toplumsal Hukuk üyesi avukatlar katıldı. Basın toplantısının düzenlendiği toplantı salona, “Gözaltılar derhal serbest bırakılsın” yazılı pankart asıldı.  Toplantıya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Êlîh Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Rüştü Tiryaki de destek verdi. 

 

KOMPLOYA KARŞI DAYANIŞMA ÇAĞRISI

 

Gözaltına alınan meslektaşları hakkında getirilen avukat görüş yasağı nedeniyle görüşemediklerini ayrıca soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildiğini paylaşan ÇHD Ankara Şube Yöneticisi Gizem Özdem, meslektaşlarının hala serbest bırakılmadığını belirtti. “Meslektaşlarımızın gözaltına alınması iktidarın her fırsatta avukatlara yönelen saldırılarının bir sonucudur” diyerek, sözlerini sürdüren Özdem, daha önce de ÇHD’li avukatların gözaltına alınıp yargılandığını hatırlattı. Özdem, bu durumu komplo olarak nitelendirdi ve dayanışma çağrısında bulundu. 

 

ZİNDAN’A DÖNÜŞTÜ

 

Toplantıda söz alan DEM Partili Tiryaki, gazeteci, avukat ve siyasetçilere yönelik gözaltı ve tutuklamalara işaret ederek, antidemokratik uygulamalara tepki gösterdi. Bu kişilerin düşüncelerinden ötürü baskı gördüğünü ve tutuklandığını dile getiren Tiryaki, “Türkiye, düşüncelerini açıklayan insanlar için maalesef bir zindan” dedi. 

 

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEKLER’

 

En çok gazeteci, siyasetçi ve avukatın tutuklu olduğu ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini ifade eden Tiryaki, şunları söyledi: “Sevgili Betül ve dört arkadaşımız sadece avukatlık yaptıkları için gözaltına alındılar. Sadece mesleğinin gereğini yerine getirdikleri için gözaltına alındılar. Geçmişte tutuklandılar. İlk kez gözaltına alınmıyor Sevgili Betül, defalarca gözaltına alındı, tutuklandı ama hiçbir zaman ötekilerin avukatlığını yapmaktan vazgeçmedi, onları savunmaktan vazgeçmedi. Cezaevi direnişlerindeki saldırılar sonucu yaşamını yitirenleri savundu. Bütün maden cinayetlerinin tamamında mazlumların yanında yer aldılar. Nerede bir gecekondu yıkıldıysa onların sahiplerinin yanında yer aldılar. Basın bildirisinde imzası geçen bütün hukuk örgütleri bu mücadeleye devam edecekler. Her birisi bu ülkenin yüz akı. Kendi kişisel yaşamlarından fedakârlık yaparak bu ülkede adalet, bu ülkede hukuk için mücadele eden örgütler, kurumlar ve kişiler. Biz bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz.” 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version