Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cezaevinden çıkan Kırmızı için güvercin uçuruldu


RIHA – Cezaevi çıkışında güvercinlerle karşılanan 32 yıllık tutsak Yaşar Kırmızı, “Özgürlük felsefesinin sahibi olan Sayın Abdullah Öcalan içeride olduğu ve Kürt sorunu çözülmediği sürece yaşam bize haramdır” dedi.

Riha’da 28 Ekim 1992 yılında gözaltına alınan ve çıkarıldığı Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesince (DGM) “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verilen Yaşar Kırmızı (56) Karakoçan K1 Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye oldu. Sırasıyla Amed, Dîlok, Bolu, Xarpet Cezaevlerinde tutulan Kırmızı’nın tahliye 2 kez engellendi. 32 yıllık tutsaklığın ardından bugün tahliye olan Kırmızı’yı ailesi Serekaniyê ilçesinde yaşayan ailesi ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) üyeleri karşıladı.  

İlçe girişinde toplanan kalabalık Kırmızı’yı alkış ve sloganlarla karşıladı. Konvoy eşliğinde yaşadıkları mahalleye geçen Kırmızı ve ailesi burada da mahalleliler, akrabaları ve parti üyeleri tarafından karşılandı. Sık sık “Biji berxwedana zindanan” sloganlarının atıldığı karşılamada sembolik olarak güvercinler uçuruldu.

‘İNANCIMIZ TAM’

Buruk bir sevinç yaşadığını ifade eden Kırmızı, “Özgürlük felsefesinin sahibi olan Sayın Abdullah Öcalan içeride olduğu sürece bizim için bahtiyar olmak biraz uzak bir kavram. İnanıyorum ki bu felsefenin sahibi ve diğer tutsak arkadaşlarımız bir an önce içeriden çıkarlar ve Kürt sorunu bir an önce çözülür. Ancak biliyoruz ki Sayın Öcalan özgür olmadığı sürece Kürt sorunu çözülmediği sürece yaşam bize haramdır” diye konuştu. Cezaevlerindeki açlık grevlerinin devam ettiğini hatırlatan Kırmızı, direnişin hala devam ettiğini vurguladı. Kırmızı, “Kaldığım cezaevi ilçe cezaeviydi. Oradan 6 tane arkadaşımız çıkmıştı. Hepsinin direnişine selam yolluyorum. İnanıyorum ki yakın bir zamanda kazançla ayrılacağız” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version