Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cezaevinde kansere yakalanmıştı, Betül öğretmen hayatını kaybetti

Cezaevinde kansere yakalanmıştı, Betül öğretmen hayatını kaybetti


“Doktorlar yapılacak bir şey kalmadı artık, diyor. Benim çok büyük bir Rabbim var deyip O’na bırakıyorum her şeyi. Yoksa dayanılacak gibi değil…”

Yukarıdaki sözlerin sahibi coğrafya öğretmeni Betül Aygün’ün (32) dün Nürnberg’te hayatını kaybettiği öğrenldi. Betül Aygün, Hizmet Hareketi’ne yönelik soruşturmalar kapsamında 2017’e 25 yaşındayken tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Orada kansere yakalandı. 2 Şubat 2020’de tahliye oldu.

Türkiye’de maruz kaldığı hukuksuzluklardan ve cezaevindeki hak ihlallerinden canını zor kurtarıp Kasım 2020’de Almanya’ya iltica etti. 4 yıldır yaşadığı Nürnberg’te dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Kronos’tan Sevinç Özarslan’ın haberine göre cenazesi bugün öğle namazından sonra kılınıp ailesinin yanına gönderilecek.

Haberde şu detaylara yer verildi:

Betül Aygün, 3 yıl 4 ay kaldığı Ödemiş T Tipi Cezaevinde önce safra kesesi ameliyatı geçirmişti. Test yapılmadan içilmemesi gereken ilaçları ‘ağrısı geçsin’ diye içirdiler. Safra kesesi ameliyatından sonra cezaevine gönderildiğinde ilaçları verilmedi. Gardiyana “İlaçlarımı verin” diye yalvarmak zorunda kaldı. Sonra kansere yakalandı. Kanser teşhisi konulması ve tedavi sürecinin başlaması tam 6 ay sürdü.

7 yıl 6 ay hapis cezası alacak kadar ne yapmış olabilirdi?

12 Ekim 2016’da gözaltı için evine geldiklerine delil diye ne götürdüler biliyor musunuz? Evlilik ilmihali. Evet, şaka değil. Yayınevi yasaklı olduğu için evlilik ilmihali Betül’ün dosyasına delil diye girdi. Üniversite okurken öğrenci evinde kalmakla suçlandı. ByLock kullanıp kullanmadığı sorgulandı. Bugün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin “Kanunsuz suç olmaz” dediği ne varsa; Bank Asya’ya para yatırmak, derneğe üye olmak gibi nedenler yüzünden hapse atıldı.

İfadesi alınırken yöneltilen ithamlar ise ibretlikti. 15 Temmuz’dan 15 gün sonra evlenen Betül’ün o anın şokunu anlatırken kullandığı cümleleri tarihe not olması için buraya bir kez daha düşüyorum: “Tutuklandığımda ‘Ne cesaretle darbeden sonra düğün yaptın? Hem darbeyi yapıp hem düğün yapmışsın’ dediler. Benim darbeyle ne alakam var? İfademi alırken de beni öyle suçladılar. Korkmadınız mı evlenirken dediler.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version