Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Birleşik Krallık, Navalni’nin öldüğü cezaevinin yöneticilerine yaptırım kararı aldı

Navalny Batılı liderleri samimi olmaya çağırdı: Gevezelik etmek yerine oligarklara yaptırım uygulayın!


ENSAR NUR | TR724 STRAZBURG

Birleşik Krallık bugün yaptığı açıklamada Navalni’nin geçen hafta öldüğü Arktik ceza kolonisinden sorumlu altı kişiye yaptırım uygulama kararı aldığını duyurdu. Dışişleri Bakanı David Cameron, Navalni’nin maruz kaldığı acımasız muameleden sorumlu olanların hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron, ceza kolonisinin başkanı ve beş başkan yardımcısı da dahil olmak üzere yaptırım uygulanan kişilerin İngiltere’ye girişlerinin yasaklanacağını ve mal varlıklarının dondurulacağını söyledi.

Cameron yaptığı açıklamada “Rus yetkililerin Navalni’yi bir tehdit olarak gördükleri ve onu susturmak için defalarca girişimde bulundukları açıktır. Navalni’nin maruz kaldığı acımasız muameleden sorumlu olanlar hiçbir yanılsamaya kapılmasınlar, onlardan hesap soracağız” dedi.

Bakanlığın Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Navalni’nin bir seferde iki haftaya kadar hücre hapsinde tutulduğu acımasız hapishaneyi yönettiği iddia edilen Vadim Kalinin de yaptırım uygulananlar arasında yer alıyor. Yaptırım uygulanan diğer 5 Rus yetkilinin ismi ise şöyle:

Yarbay Sergey Korjov, Yarbay Vasili Vidrin, Yarbay Vladimir Pilipçik, Yarbay Aleksandr Golyakov, Albay Aleksandr Obraztsov.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version