Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden’den Putin’e ağır küfür

Biden’den Putin’e ağır küfür


ABD Başkanı Joe Biden, Kaliforniya’da katıldığı bir etkinlikte Rusya devlet başkanı Vladimir Putin için ağır ifadeler kullandı. Biden, Putin için ‘crazy s.o.b.’ (manyak o. çocuğu) dedi.

Çarşamba günü 2024 seçim kampanyası için düzenlenen bağış toplama etkinliğinde konuşan Biden iklim krizi ile ilgili konulurken, “Manyak bir o. çocuğumuz var, Putin gibi ve diğerleri. Ve her zaman nükleer çatışma konusunda endişelenmek zorundayız, ancak insanlığa yönelik varoluşsal tehdit iklimdir.” dedi.

Biden, salı günü de Rus muhalefet lideri Alexei Navalny’nin hapishanede ölümü üzerine ABD’nin Cuma günü Rusya’ya karşı yeni ve sert yaptırımlar içeren bir paket açıklayacağını söylemişti.

Kremlin cevap verdi

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Biden’in tavrını “Hollywood kovboyu” gibi görünmeye yönelik kötü bir girişim olarak nitelendirdi ve bu tür sözlerin Amerika’yı küçük düşürdüğünü söyledi. Peskov, kullanılan ifadenin Putin’i etkilemeyeceğini belirtti ve “bu tür kelimeleri kullananları küçük düşürür” dedi.

Trump’u da eleştirdi

Biden, Kaliforniya’daki etkinlikte başkanlık seçimlerinde rakibi olması beklenen Donald Trump’ı da eleştirdi. Donald Trump’un kendisine karşı açılan davaları Alexei Navalny’nin yaşadıklarıyla kıyaslaması ile ilgili Biden, “Bu arkadaşın söylediği bazı şeyler, kendisini Navalny ile kıyaslaması ve ülkemiz komünist bir ülke haline geldiği için, Navalny’nin zulüm gördüğü gibi kendisinin de zulüm gördüğünü söylemesi. Bunlar nereden çıkıyor bilmiyorum” dedi.

Daha önce de küfretmişti

Biden 2022 yılında da bir Fox News gazetecisine ‘o.çocuğu’ demişti. Biden ayrıca Putin için de ‘kasap’ ve ‘savaş suçlusu’ ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version