Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden’dan İsrailli 4 yerleşimciye yaptırım kararı

Biden’den Netanyahu’ya  uyarı: ‘Savaş kurallarına uyun’


ENSAR NUR | TR724 HABER

ABD Başkanı Biden, Batı Şeria’da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan 4 yerleşimciye yaptırım uygulanmasını öngören bir kararname imzaladı. Bu kararla birlikte Biden, Gazze’de savaşın başlamasından bu yana İsraillilere karşı en önemli adımı attı.

Beyaz Saray yetkililerinin gazetecilere verdiği bilgiye göre, kararname terörist olarak tanımlanan kişilere uygulanan yaptırımları yansıtıyor.

Yaptırım uygulanan kişiler, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan herhangi bir mülk veya varlığa erişimlerini kaybedecek ve Amerikan finans sisteminden geçen herhangi bir fon, mal veya hizmetten yararlanamayacak. Yerleşimciler, ABD’ye para gönderemeyecek ve işlemler için vekil atayamayacak.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken daha önce yaptığı açıklamalarda Batı Şeria’da Filistinlilere karşı uygulanan şiddetin İsrail için ciddi sonuçları olabileceğini söylemişti. Yaptırım kararı şimdilik sembolik kalsa da ABD’nin pozisyonunu gösterme açısından önem taşıyor.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’ne göre 7 Ekim ve 31 Ocak tarihleri arasında Doğu Kudüs de dâhil olmak üzere Batı Şeria’da 94’ü çocuk 370 Filistinli öldürüldü. Hayatını kaybedenlerin 360’ı İsrail güçleri tarafından, sekizi yerleşimciler tarafından ve ikisi de kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldü.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version