Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beşiktaş, Trabzonspor’u yenerek üçüncülük koltuğunu devraldı


(Serbest Görüş) – Süper Lig’in 24. haftasında Beşiktaş sahasında ağırladığı Trabzonspor’u 2-0 mağlup etti. Son 5 haftadır sahasında sadece 1 galibiyet alabilen Beşiktaş şeytanın bacağını bordo mavililer karşısında kırdı.

Mücadelenin ilk yarısının son bölümünde genç golcüsü Semih Kılıçsoy ile öne geçen Kartal, ikinci yarıda bir kez daha sahneye çıkan Semih’in golleriyle 2 farklı kazanarak 3 puanın sahibi oldu.

İLK YARI BİTERKEN GOL GELDİ

Beşiktaş, 44. dakikada Semih Kılıçsoy’un golü ile maçta öne geçti. Ceza sahası dışında Milot Rashica ile Batista Mendy arasında yaşanan ikili mücadele sırasında topu önünde bulan Semih Kılıçsoy, ceza yayından kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutuyla meşin yuvarlağı Uğurcan Çakır’ın solundan köşede ağlarla buluşturdu.

İlk yarı Beşiktaş’ın tek golüyle sona erdi.

SEMİH KILIÇSOY FARKI 2’YE ÇIKARDI

62’de Beşiktaş, Semih Kılıçsoy’un golü ile maçta farkı ikiye çıkardı. Cenk Tosun’un pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Semih Kılıçsoy, hızla ilerleyerek rakiplerini ekarte ediyor ve ceza alanında karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Uğurcan Çakır’ın yanından ağlarla buluşturarak kendisinin ve takımının maçtaki ikinci golünü atan isim oldu.

18 yaşındaki Semih Kılıçsoy, İlhan Mansız’dan (Eylül 2003) bu yana Beşiktaş formasıyla bir Süper Lig maçında Trabzonspor’a iki gol atan ilk Türk oyuncu oldu.

ÜÇÜNCÜLÜK KOLTUĞUNU KAPTIRDI

Trabzonspor kalan dakikalarda bulduğu net fırsatlarda maçı çevirecek golleri bulamadı.

Maçı 2-0 kazanan Beşiktaş puanını 39’a çıkarak Trabzonspor’u geride bıraktı ve ligde 3. sıraya yerleşti.

Abdullah Avcı yönetiminden son 4 maçında puan alamayan Trabzonspor büyük bir krizin içerisine girdi.

Sakatlıkları bulunan Vincent Aboubakar, Cenk Tosun, Salih Uçan, Alex-Oxlade Chamberlain gibi isimlerden yararlanamayacak olan Beşiktaş, taraftarı önünde kazanmak ve yeniden çıkışa geçmek istiyor.

Oynadığı maçların 11’ini kazanan, 4’ünde berabere kalan ve 8’inden yenilgiyle ayrılan Trabzonspor ise 37 puanla 3. sırada bulunuyor. Bordo-mavili ekip, ligde çıktığı son 3 müsabakada rakiplerine mağlup oldu.

Beşiktaş’ta 4 değişiklik

Trabzonspor’u konuk eden Beşiktaş’ta teknik direktör Fernando Santos, geçen hafta oynanan Sivasspor maçının kadrosuna göre 4 değişiklik yaptı. Ersin Destanoğlu’nu kulübeye çekerek cezası biten Mert Günok’u yeniden kalede görevlendiren Santos, Demir Ege Tıknaz, Omar Colley ve Salih Uçan’ın yerine Umut Meraş, Daniel Amartey ve Semih Kılıçsoy’u ilk 11’de başlattı.

Savunmayı Jonas Svensson, Necip Uysal, Bahtiyar Zaynutdinov ve Umut Meraş’tan kuran tecrübeli teknik adam, orta sahanın merkezinde Daniel Amartey, Gedson Fernandes ve Milot Rashica’ya görev verirken, hücum hattını Rachid Ghezzal, Semih Kılıçsoy ve Cenk Tosun’dan oluşturdu.

Amartey 7 maç sonra 11’de

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncularından Daniel Amartey, 7 maçlık aranın ardından ilk 11’de görev aldı. Ligin 18. haftasında oynanan Atakaş Hatayspor mücadelesinde ilk 11’de başlayan daha sonra da Afrika Uluslar Kupası nedeniyle Gana Milli Takımı’na giden Amartey, 5 lig, 1 kupa maçında görev alamadı. Amartey geçen hafta oynanan Sivasspor maçında da oyuna sonradan dahil olmuştu.

Sakatlar döndü

Beşiktaş’ta sakatlıkları sebebiyle Sivasspor karşısında görev yapamayan Umut Meraş ve Semih Kılıçsoy formalarına kavuştu.

Kart cezası nedeniyle Sivas deplasmanında yer almayan Mert Günok da iki oyuncuyla birlikte 1 maçlık aranın ardından Trabzonspor karşılaşmasına ilk 11’de çıktı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version