Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Göktaş ‘kayıp çocuk yok’ demişti; Adıyamanlı depremzede 1 yıldır eşini ve oğlunu arıyor

Bakan Göktaş ‘kayıp çocuk yok’ demişti; Adıyamanlı depremzede 1 yıldır eşini ve oğlunu arıyor


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “depremde kayıp çocuk yok” ısrarını sürdürse de 6 Şubat‘ta gerçekleşen Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen Adıyamanlı depremzede Mehmet Ziya Demir hâlâ depremde kaybolan eşini ve 8 yaşındaki oğlunu arıyor.

11 ilde büyük yıkıma ve 50 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan Kahramanmaraş merkezli  depremlerinin ardından ölü ve yaralı sayısı kamuoyu ile paylaşılırken, önceki depremlerden farklı olarak bu defa kayıp sayısına ilişkin herhangi bir resmi veri açıklanmadı. Bir yanda kimsesiz cenazeleri kimliklendirme çalışmaları devam ederken diğer yanda çok sayıda depremzede aile mezarlıklarda ve sosyal medyada kayıp yakınlarını arıyor.

Onlardan biri Adıyaman’da enkaz altında kalan eşi Zeliha Demir ve 8 yaşındaki oğlu Muhammed Enes Demir hâlâ bulunamayan Mehmet Ziya Demir. Halk TV’de Görkemli Hatıralar programında konuşan Demir, depremin ardından yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Enkazdan hiç ayrılmadım. Müdahale eden de olmadı. Enkaza 5-6 gün İstanbul’dan gelen gönüllü ekiple müdahale edildi. AFAD’a gittik kimse yok. Kurumlara gittik kimseyi bulamadık. En son biz kendimiz müdahale ettik. İlk gün büyük oğlumu çıkardık, sonraki gün de diğer oğlumu. Ama eşimle küçük oğlum kayıp.”

‘GİDECEK KİMSEMİZ YOK’

Mehmet Ziya Demir, Adıyaman Cumhuriyet Savcılığına kayıp başvurusunda bulunup, DNA örnekleri de verdi. Fakat kimsesizler mezarlığında bulunan cenazeler ile DNA’ları uyuşmadı.

Enkaz altından çıkardığı oğulları Mücahit ve Ahmetcan’ın yaşamını yitirdiğini aktaran Demir, yakınlarından bir iz arıyor:

“Hayatta olduklarından zaten ümidimiz yok. Bir sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Yetkililer sadece ‘bir sonuç çıkarsa ararız’ diyor. Bizim de gidecek başka kimsemiz yok.”

GÖKTAŞ: DEPREMZEDE ÇOCUKLARDAN BİR TANESİ BİLE KAYIP DEĞİL

Sekiz yaşındaki oğlunu arayan depremzede babanın açıklamaları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın “kayıp çocuk yok” açıklamalarını akıllara getirdi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada “Odağında çocukların olduğu bu dezenformasyon çabasına tekrar girişilmesini, çocuklarımızın bu kirli siyasete alet edilmesini en güçlü şekilde kınıyorum. 1912 çocuğumuzdan bir tanesinin bile kayıp olması durumunun söz konusu olmadığını tekraren ilan ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version