Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Ali Yerlikaya: Maden ocağındaki işçilerin 5’i konteynerda, 4’ü araç içinde

Bakan Ali Yerlikaya: Maden ocağındaki işçilerin 5’i konteynerda, 4’ü araç içinde


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Maden ocağında aradığımız arkadaşlardan 5’inin konteyner içerisinde, 3’ünün araç içerisinde ve aynı bölgede yer aldığı, diğer şoförümüzün de kamyon içerisinde farklı bölgede olduğu değerlendiriliyor.” açıklamasında bulundu.

Bu arada göçükte toprak altında kalan 9 işçiden 6’sının kimliği açıklandı: Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen. Ayrıca, göçükle ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Erzincan’da altın madeninin bulunduğu bölgede dün yaşanan toprak kaymasının ardından kaybolan 9 kişi için yürütülen arama faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İliç ilçesindeki maden ocağındaki 9 işçinin kütle altında kaldığını anlattı. Arama ve kurtarma çalışmalarının aralıksız devam etiğini söyledi.

339’u arama kurtarma personeli olmak üzere toplam bin 708 personelin görev yaptığını aktardı. Yerlikaya, “Yapılan tüm değerlendirmelerde, aradığımız arkadaşlardan 5’inin konteyner, 3’ünün araç içerisinde ve aynı bölgede yer aldığı, diğer şoförümüzün de kamyon içerisinde farklı bölgede olduğu değerlendiriliyor. Buraya dikkati çekmek istiyorum. Biliyorsunuz 100 dönüme yayılmış 9-10 milyon metreküp toprak kaymasından bahsediyoruz.” dedi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version