Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avrupa Parlamentosu Gazze’de ilk kez koşulsuz ateşkes çağrısında bulundu

Avrupa Parlamentosu Gazze’de ilk kez koşulsuz ateşkes çağrısında bulundu


Avrupa Parlamentosu üyeleri Çarşamba akşamı Gazze’de koşulsuz, “acil ve kalıcı” bir ateşkes lehinde oy kullandılar.

Avrupa Parlamentosu daha önce de 18 Ocak’ta Gazze’de kalıcı ateşkes istemiş fakat bunun için ‘Tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması ve terör örgütü Hamas’ın tasfiye edilmesi’ şartını koşmuştu. Parlamento üyeleri ilk kez herhangi bir şart belirtmeden koşulsuz ateşkes çağrısında bulundu.

Strazburg’taki AP Genel Kurulu’nda hazırlanan “Dünyada insan hakları ve demokrasinin durumu ve Avrupa Birliği’nin (AB) politikası” konulu 2023 yılı raporu 265 kabul, 253 ret ve 10 çekimser oyla kabul edildi.

Raporun 62’nci maddesinde yer alan “Gazze’de acil ve kalıcı ateşkes çağrısı “nda AP’deki Sol Partili üyeler değişiklik talep etti. Revize edilen ve onaylanan raporda “AB, üye devletler ve uluslararası toplum, tüm insanların gıda ve suya engelsiz erişimini sağlamak üzere Gazze Şeridi’nde acil ve kalıcı bir ateşkes çağrısında bulunmaktadır” denildi.

Sol partili diğer altı parlamenterle birlikte değişiklik önergesini sunan Belçikalı milletvekili Marc Botenga, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bir gedik açtık. Vazgeçmeyelim. Avrupa İsrail’i ateşkesi uygulamaya zorlamalı” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version