Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amedlilere ‘Özgürlük Yürüyüşü’ çağrısı


AMED – “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nde yer alan DBP Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Çiğdem Kılıçgün Uçar, 13 Şubat’ta Amed’de olacaklarını belirterek, “Tarihi yürüyüşü sahiplenelim” çağrısı yaptı. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün her iki kolunun 13 Şubat’ta Amed’de birleşmesi bekleniyor. Yürüyüşçülerden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Çiğdem Kılıçgün Uçar, Amedlilere yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 

 

EŞ GENEL BAŞKANLARIN ÇAĞRISI

 

Bayındır, şunları belirtti: “Bizler Özgürlük Yürüyüşçüler olarak iki koldan 13 Şubat günü Amed’te birleşeceğiz. Amed halkına çağrımızdır; Bu tarihi büyük yürüyüşü büyük bir şekilde sahipleneceğine inanıyoruz. Bilindiği gibi Amed Kürt halkının mücadele başkentidir. 13 Şubat’ta özgürlük yürüyüşçülerini bir festival havasında karşılayacağına inanıyoruz. Bugünden itibaren Amed halkı mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev ve köy köy dolaşarak bu yürüyüşe sahiplenmesini ve bu yürüyüşe katılım sağlama çağrısında bulunuyoruz.”

 

Çiğdem Kılıçgün Uçar ise, “Halkımız, dilimiz, direnişimiz, mücadelemiz için günlerdir yollardayız. 13 Şubat’ta Amed’de olacağız. Amed halkı, gençleri, kadınları, erkekleri, tüm halkımızı yanımızda görmek istiyoruz. Karanlık bir dönemden geçiyoruz. Birbirimize ses olursak bu karanlığı aydınlığa çevirebiliriz. Bu güne kadar kim bu mücadelede yer almışsa, bu mücadeleye emek vermişse onlara çağrımızdır: Hep birlikte Amed’de olalım” diye konuştu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version