Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amed’e kayyım atayan Erdoğan Ensarioğlu’ndan belediyeyi istemiş!


AMED – Amed halkının iradesine yıllardır kayyım atamış olan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, Galip Ensarioğlu’nun göğsüne vurarak, “Bu defa Diyarbakır’ı istiyorum” dediği ileri sürüldü. 

 

Amed halkının iradesine yıllardır kayyım atayan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, seçim çalışması yapmak üzere yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı 16 Şubat’ta kentte göndererek, “kanaat önderleriyle” toplantı aldırdı. Toplantıda, AKP’li vekil Mehmet Said Yaz, Erdoğan’ın istek ve arzularını paylaştı. 

 

‘GÖĞÜSÜNE VURDU’

 

Ulu Cami imamıyken Kürt karşıtlığı vaazlarıyla tanınan Yaz, sadece yandaş medyanın davetli olduğu toplantıda, söyleyeceklerinin kamuoyuna yansımayacağı rahatlığıyla Off the record (kayıtdışı) bilgiler konuştu. Erdoğan’ın Amed Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılması için görevlendirdiği Milletvekili Galip Ensarioğlu’na verdiği talimatı aktaran Yaz, “İnanın Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da buraya verdiği ehemmiyet, İstanbul, Ankara, İzmir’e veriyor mu bilmiyorum. Diyarbakır’ın Cumhurbaşkanı’mızın nezdinde apayrı bir yeri var. Suna (AKP’li Milletvekili – Suna Kepolu Ataman) Hanım da şahittir. Galip Bey’in göğsüne elini vurdu. ‘Ben bu defa Diyarbakır’ı istiyorum’ dedi. Bunun için ne oluruz, farklılıklarımızı, küskünlüklerimizi bir tarafa bırakarak, arızi şeylerle uğraşmadan, parçacı düşünmeden, bütüncül düşünmek suretiyle biz bu defa bu şehri alırız, alabiliriz” diye konuştu. 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version