Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ALTIN MADENİNDE HEYELAN | Çevre Bakanlığı: Akan toprağın Fırat Nehri’ne ulaşmaması için önlem alıyoruz

ALTIN MADENİNDE HEYELAN | Çevre Bakanlığı: Akan toprağın Fırat Nehri’ne ulaşmaması için önlem alıyoruz


Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan İliç’te meydana gelen heyelana ilişkin saatler sonra kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada “Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık.” ifadeleri kullanıldı.

Erzincan İliç’te Anagold Madencilik’in işlettiği altın madeninde maden cevher döküm sahasında toprak kayması yaşanmıştı. Saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayda göçük altında 9 işçinin olduğu açıklandı.

En büyük endişe akan milyonlarca ton siyanürlü toprağın Farıt Nehri’ne karışmasıydı… Zira aradaki mesafa çok yakın… Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan söz konusu durum üzerine bir açıklama geldi. Açıklamada “Toprak kaymasının hemen ardından Bakanlığımız merkez ve İl müdürlüğümüz Denetim Ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor, gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version