Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya’ya göre en büyük tehdit Putin değil göçmenler

Almanya’ya göre en büyük tehdit Putin değil göçmenler


Münih Güvenlik Konferansı öncesinde yayınlanan rapora göre başta Almanya olmak üzere G-7 ülkeleri artık Rusya’yı en büyük tehdit olarak görmüyor. Rusya ve Putin’e duyulan endişe azalırken Almanya vatandaşları göç ve radikal İslamı en büyük tehdit olarak görüyor.

Cuma günü Almanya’da başlayacak olan Münih Güvenlik Konferansı öncesinde pazartesi günü yayınlanan Münih Güvenlik Endeksi isimli rapora göre Rusya geçen yıl Almanya’da en büyük tehdit olarak algılanırken aynı listede bu yıl 6 sıra gerileyerek 7. sırada yer aldı. G-7 ülkeleri genelinde de durum farklı değil. Geçen yılki endekste Rusya, G-7 ülkeleri için en büyük tehdit olarak görülürken bu yıl 4. sıraya geriledi.

Rusya-Ukrayna savaşı 3. yılına girmeye yaklaşırken artık başta Almanlar olmak üzere G-7 ülkelerinin kamuoyunun önceliklerinin değiştiğini gösteriyor. Kamuoyunda Rusya’nın Ukrayna’yı işgali önemini kaybetse de savaşın bu yılki Münih Güvenlik Konferansında da görüşülecek en önemli konu olması bekleniyor. Ukrayna lideri Zelenski’nin de Almanya’daki konferansa katılabileceği belirtiliyor.

Almanlar geçen yıl göçmenleri ikinci en büyük tehdit olarak görürken radikal İslam listede 16. sırada yer alıyordu. Rusya’nın listede alt sıralara gerilemesiyle göç ve göçmenler artık Almanya kamuoyunda en büyük tehlike olarak görülürken radikal İslam 14 sıra yükselerek listede 2. sırada yer etti.

Raportörler araştırmanın geçen yılın Ekim ve Kasım aylarında yapıldığını belirtip ve bu eğilimlerin Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırılara bağlıyor. Raporda ayrıca Almanya’nın ankete katılan ülkeler arasında göç ve göçmenelr konusunda en yüksek endişe düzeyine sahip ülke olduğuna dikkat çekildi.

Yapılan ankete göre G7 ülkelerindeki nüfusun büyük bir bölümü 10 yıl içinde ülkelerinin daha az güvenli ve daha az zengin olacağına inanıyor. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika gibi BRICS ülkelerinde ise kamuoyu geleceğe daha olumlu bakıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version