Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li eski belediye başkanları partilerinden istifa etti


MÊRDÎN – Mêrdîn’de AKP’de bir dönem belediye başkanlığı yapan ve 31 Mart seçimleri için de başkanlık başvurusunda bulunan Beşir Ayanoğlu ve Şeyhmus Nasıroğlu partisinden istifa etti.

Mêrdîn’de 2009-2014 yılları arasında AKP’den Mardin Belediyesi Başkanlığı yapan ve 31 Mart yerel seçimleri için de Artuklu Belediye Başkanlığı için AKP’den başvuruda bulunan Beşir Ayanoğlu, partisinden istifa etti. Mehmet Tatlıdede’nin AKP’nin Artuklu Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinin ardından açıklama yapan Ayanoğlu, “Bölgenin sosyolojisini tanımayan, bilmeyen ve hemşerilerimiz nezdinde karşılığı olmayan birilerinin ezbere karar verdiğini müşahede ettim” dedi. 

Şeyhmus Nasıroğlu, Midyat AKP İlçe Başkanlığı’na gönderdiği istifa dilekçesinde “Üyesi bulunduğum Midyat AK Parti üyeliğinden gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ayanoğlu’nun istifa sebebini şu şekilde açıkladı: “30 Mart 2024 yerel seçimleri için Artuklu Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı oldum. Gerek teşkilat nezdinde gerekse hemşerilerimiz nezdinde büyük bir teveccüh ile karşılandım. Ancak il teşkilatı yönetimde Mardin Artuklu bölgesinin sosyolojisini tanımayan, bilmeyen ve hemşerilerimiz nezdinde karşılığı olmayan birilerinin ezbere karar verdiğini müşahede ettim. Bu şekli ile siyaset olmayacağına kani oldum. Bu sebeple Ak Partideki Artuklu Belediye Başkanlığı aday adaylığımı geri çektim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hatırı bizde her zaman alidir. Şahsıma destek olan bütün kardeşlerime, hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version