Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adliyeye dönük saldırıyla ilgili gözaltına alınanlara kötü muamele


İSTANBUL – İstanbul Adliyesi önündeki polis noktasına yönelik saldırıyla ilgili soruşturmada gözaltı sayısı 93’e yükseldi. Gözaltındaki kişilerin polisin kötü muamelesine maruz kaldıkları belirtildi.

 

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına dönük 6 Şubat’ta gerçekleşen ve iki eylemci ile birlikte bir sivilin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı arttı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Halkın Hukuk Bürosu, İdil Kültür Merkezi ve Halkın Gücü TV’in de aralarında olduğu birçok adrese baskınlar yapıldı ve şimdiye kadar 93 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

 

Gözaltına alınanlar arasında Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlar, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sarıyer Şube yöneticisi Şimal Deniz, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi aileleri ile 2 yılı aşkın süredir ev hapsinde olan Ayten Öztürk de bulunuyor.

 

KÖTÜ MUAMELE VE TERS KELEPÇE 

 

Gözaltında bulunanlara yönelik avukat kısıtlılığının sonlanmasının ardından müvekkilleri ile görüşebilen avukatlar, gözaltındakilerin parmak izlerinin alınması sırasında kötü muamele ile karşılaştıkları, sağlık kontrolü için hastaneye ters kelepçe takılarak götürüldükleri bilgisini paylaştı.

 

Avukatlar, gözaltına alınanların ifade işlemlerine bugün başlanmasını beklediklerini aktardı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version