Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti’ne mektup: Sizler mücadelenin yürütücülerisiniz


HABER MERKEZİ – Adalet Nöbeti’ndeki annelere mektup gönderen tutsaklar, “Sizler mücadelenin destekçileri değil, yürütücüleri oldunuz. Sizin gibi annelere sahip olduğumuz için mutluyuz ve başımız dik” diye kaydetti.

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle birçok kentte tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor. Bugünkü Adalet Nöbeti eylemlerinde tutsakların annelere gönderdiği mektup okundu. 

 

TUTSAKLARDAN ANNELERE MEKTUP

 

Mektupta, annelerin mücadelesine işaret edilerek, “Sizler özgürlük mücadelesinde çocuklarınızın mücadelesine omuz verdiniz. Sizler mücadelenin destekçileri değil, yürütücüleri oldunuz. Sizin gibi annelere sahip olduğumuz için mutluyuz ve başımız dik. 50 yıldır yürüttüğümüz mücadelenin temel hedefi sizlerin gözyaşlarını dindirmektir” denildi. 

 

Mektupta, “Abdullah Öcalan’a özgürlük” kampanyasına da değinildi. Mektupta, “İçerisinden geçtiğimiz süreç tarihi ve önemli bir süreç. Bundan kaynaklı kampanyanın büyütülmesi sadece politik bir erk değil, aynı zamanda halkımız ve önderliğimize karşı borcumuzdur. Ahlaki borcumuzdur. Komplonun 25’nci yılında bize düşen iş komployu tamamen parçalamaktır. Bundan kaynaklı tüm halkımızı annelerimizin mücadelesine katılmasını istiyoruz. Bir kez daha sizlerin mücadelesini selamlıyoruz. Ortak mücadelemiz başarıya ulaşacaktır. Bu duygularla 15 Şubat komplosunu kınıyoruz.”

 

AMED

 

Amed’de Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan eylem, 69′ uncu gününde. DEM Parti Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasındaki eylemde, üzerinde “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giyildi. Ekoloji Derneği ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bugün eylemcileri ziyaret etti. Eylem boyunca “Bîjî berxwedana zindanan” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Eylem, Kürtçe şarkıların seslendirilmesiyle devam etti.  

 

ÊLIH

 

Êlih’te TUAY-DER öncülüğündeki eylem, 11’inci gününde DBP İl Örgütü binasında devam etti. Anneler, cezaevlerindeki hak ihlallerini anlattı. Kurdistan ve Türkiye cezaevlerinden bir tutsağın gönderdiği mektup okundu. 

 

İSTANBUL 

 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti eylemi, DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasında devam etti. Çok sayıda kişi bugünkü eylemi ziyaret etti. DEM Parti Güngören ve Bakırköy ilçe örgütleri de ziyarette yer aldı. Nöbette, cezaevlerinde açlık grevi eyleminde olan tutsakların Adalet Nöbeti eylemcilerine gönderdiği mektup okundu. Bu sırada “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin, jiyan, azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı. Nöbet, Kürtçe stranlarla devam etti. 

 

WAN 

 

Wan’da Adalet Nöbeti, 69’uncu gününde. Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde sürdürülen nöbet eylemini, DEM Parti Rêya Armûşe (İpekyolu) İlçe Örgütü ve DEM Parti Wan Gençlik Meclisi üyeleri karşıladı. Buradaki eylemde de tutsakların gönderdiği mektup okundu. 

  

 

MÊRDÎN

 

Mêrdîn’de DBP Mêrdîn İl Örgütü binasında sürdürülen Adalet Nöbeti’ne yapılan ziyaretler devam etti. Şarkılar ve şiirler eşliğinde sürdürülen Adalet Nöbeti’ndeki ziyaretçiler annelerin yanında olduklarını belirtti. Nöbette konuşan Barış Annesi Atiye Yılmaz, eylemlerinin amacına değinerek, “Önderliğimiz özgür olana kadar mücadele devam edecek. Düşman ne kadar üzerimize gelse de devam edeceğiz. Başkan ve çocuklarımız özgür olana kadar burada olacağız. Başkanımız özgür olmayana kadar Kürtler durmamalı. Ölümlerin olmasını istemiyoruz. Erdoğan’a sesleniyoruz; Başkanımız artık özgür olmalı” ifadelerini kullandı. 

 

 Barış Annesi Fahriye Alpaslan da, özgürlük için nöbet eyleminde olduklarını vurgulayarak, “Güzel günler görmek istiyoruz. Çocuklarımızla, başkanımızla bir arada olmak istiyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version