Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti’nden seslendi: Barış ve özgürlük annelerin mücadelesiyle gelecek


HABER MERKEZİ – Wan’daki Adalet Nöbeti eylemine katılan DEM Parti Wan Milletvekili Pervin Buldan, “Bu ülkeye eğer demokrasi, barış ve özgürlük gelecekse elbetteki annelerimizin vermiş olduğu bu mücadele sonucunda gelecektir”  dedi.

 

 

İmralı Adası’nda tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talepleriyle birçok kentte başlatılan Adalet Nöbetleri devam etti.

 

WAN

 

Wan’da, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında başlatılan Adalet Nöbeti, 66’ncı gününde sürdü. Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde sürdürülen nöbette yer alan eylemcilere, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan Milletvekili Pervin Buldan ile partinin kentteki belediye eşbaşkan adayları destek ziyaretinde bulundu.

 

‘ANNELERİN MÜCADELESİ SONUCUNDA BARIŞ GELECEK’

 

Adalet Nöbetinde konuşan Milletvekili Pervin Buldan, başlatılan eylemin son derece anlamlı ve kıymetli olduğunu dile getirdi. Buldan, “Öncelikle annelerimizin bu kıymetli ve değerli mücadelelerini selamlıyorum. Tutsaklarımız bugün bedenlerin açlık grevine yatırmış durumda. Tutsak yakınları, açlık grevindekilerin talepleri yerine getirilsin diye Adalet Nöbeti eylemini sürdürüyorlar. Bugün annelerimizin uzun süredir başlattıkları adalet nöbetini ziyaret etmek bizim için çok anlamlı ve çok kıymetlidir. Bu ülkeye eğer demokrasi, barış ve özgürlük gelecekse elbetteki annelerimizin vermiş olduğu bu mücadele sonucunda gelecektir”  diye konuştu. 

 

‘TECRTİ KALDIRILSIN’

 

Eylemde yer alan Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Zekiye Kaya ise, yaptığı konuşmad “Yıllardır anneler adalet için sesleniyor. Ama bu çağrımız bazı kesimler tarafında duyulmak istenilmiyor.  Buradan bütün zindanlardaki arkadaşlarımıza selam olsun. Temennimiz tecrit ve baskıların son bulması için bir an önce adım atılması. Bu Adalet Nöbeti’nin kardeşliğe, barışa ve özgürlüğe vesile olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı

 

AMED

 

Amed’de, Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 66’ıncı gününde devam etti. DEM Parti Rezan ilçe örgütü binasında süren nöbete katılanlar üzerlerini yine Kürtçe ve Türkçe olarak “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giydi. 

 

DEM Parti il, ilçe yöneticileri ile yurttaşları gün boyu destek ziyaretlerinde bulunduğu nöbet eyleminde, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepkiler gösterilip özgürlüğü talep edildi.

 

Eylemleri sırasında Kürtçe şarkılar seslendiren eylemciler yine sık sık sloganlar attı.

 

ÊLIH 

 

Êlih’teki Adalet Nöbeti ise DBP İl Örgütü binasında 7’nci gününde sürdü. Nöbeti gün içinde kentteki siyasi partiler, STK’ler ve çok sayıda yurttaş ziyaret etti. Nöbette sık sık “Bijî berxwedana zîndanan”, “Direne kazanacağız”,  “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı. 

 

Nöbet eylemcileri arasında yer alan Barış Annesi Sabahat Acar, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle tutsakları 74 gündür açlık grevinde olduğu cezaevlerindeki direnişin dışarıya da yansıması gerektiğini ifade etti.

Baskı ve zulme karşı direnmenin insanlığın gereği olduğunu söyleyen Acar, “verilen direnişi büyütmeleri halinde AKP iktidarının izlediği politikalarda geri adım atmak zorunda kalacağını” kaydetti.

 

Eylemcilerden Mevlüde Onar ise, “barışın gelmesi için İmralı kapılarının açılması” gerektiğini ifade etti.

 

İZMİR

 

“Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde İzmir’de başlatılan Adalet Nöbeti ise, 20’nci gününde. 

 

DEM Parti Çimentepe Temsilciliği’nde sürdürülen Adalet Nöbeti’ni bugün partinin Manisa İl Örgütü yöneticileri, tutsak yakınları ve yurttaşlar ziyaret edip desteklerini sundu. Adalet Nöbetinde yer alan Burdur Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu Mehmet Nezir Gümüş’ün annesi Hanife Gümüş, barış ve adalet için nöbette olduklarını belirterek, “Kimse ölsün istemiyoruz. Bu savaşı durdursunlar” diye seslendi. Yine adaletsizliğin son bulmasını isteyen Gümüş, “Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın, özgürlüğü sağlansın. Hasta tutsaklar bir an önce serbest bırakılsın. Cezaevlerinden cenaze çıkmasını istemiyoruz” diye konuştu. 

 

MERSİN 

 

Mersin’de ise Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından dernek binasında sürdürülen Adalet Nöbeti, 67’nci gününe ulaştı. Nöbette yer alan eylemciler, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” taleplerini dile getirmeye devam etti.

 

ADANA 

 

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 67’nci gününde dernek binasında devam etti. Nöbeti bugün DEM Parti Yüreğir İlçe Örgütü yöneticileri devraldı. Eylemciler Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etti.  

 

İSTANBUL 

 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER), öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 58’inci gününde sürüyor. Eylemin devam ettiği, DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasına, “Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım” ,  pankartı asıldı. 

 

Nöbeti, DEM Parti Arnavutköy, Ataşehir, Ümraniye ilçe yöneticileri ve Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (ANYAKAY-DER) yanı sıra birçok yurttaş ziyaret etti. 

Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden Nesime Karakaş, savaşın durması için Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması gerektiğini belirtti. Karakaş, “Çocuklarımız ve Önderliğimiz için burada oturuyoruz. Sayın Öcalan’dan 35 aydır haber alamıyoruz. Bu bizi ve Kürt halkını endişelendiriyor” dedi. 

 

‘HER KESİME SORUMLULUK DÜŞÜYOR’

 

Nöbete destek veren Menekşe Gökçe de, “Başta annelerin mücadelesini saygıyla selamlıyorum. Zindanlarda başlatılan açlık grevi eylemleri devam ediyor. Tecridi kırmak için annelerimiz de destek amaçlı böyle bir hamle başlattı. Her kesime sorumluluk düşüyor”  ifadelerini kullandı. Adalet Nöbeti’ne destek ziyaretinde bulunan Yavuz Kahraman ise, biran önce kalıcı ateşkesin ve barışın sağlanmasını talep ettiklerini vurguladı. 

 

MÊRDÎN

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle Mêrdîn’de DBP İl Örgütü binasında başlatılan Adalet Nöbeti sürüyor. Çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Adalet Nöbeti’nde anneler ve ziyaretçiler beraber şarkılar söyledi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version