Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti’nden kararlılık mesajı: Direniş mutlaka başarıya ulaşacak


HABER MERKEZİ –  Birçok merkezde sürdürülen Adalet Nöbeti eylemlerinde yer alanlar, cezaevlerinde ve dışarıda sürdürülen direnişin mutlaka başarıya ulaşacağı mesajı verdi. 

 

Cezaevlerinde 85 gündür açlık grevinde bulunan tutsakların aileleri ve yakınları tarafından birçok merkezde sürdürülen “Adalet Nöbeti” eylemlerinde “PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm” talepleri dile getirilmeye devam edildi. 

 

AMED 

 

Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde “PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm” talebiyle sürdürülen Adalet Nöbeti, 77’nci gününe girdi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında devam eden nöbet eyleminde çok sayıda kişi yer aldı. Eylemcilerin bulunduğu salona ise “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım, zindanlara ses olalım” yazılı pankart asıldığı görüldü.

 

Gün boyu destek ziyaretlerinde bulunulan eylemde sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı.

 

ÊLIH

 

Êlih’te, Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 18’inci gününde DBP İl Örgütü binasında sürdü. Kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, gün içerisinde destek ziyaretlerinde bulundu.

 

Ziyaretlerde, cezaevlerindeki tutsakların açlık grevlerine dikkat çekilerek, mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.  Ziyarete sık sık “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. 

 

ADANA

 

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER) öncülüğündeki Adalet Nöbeti de 78’inci gününde dernek binasında devam etti. Eyleme bugün Barış Anneleri ve DEM Parti İl Örgütü yöneticileri katıldı. Nöbette yer alan eylemciler, verdikleri mesajlarda Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade etti. 

 

MERSİN 

 

Mersin’deki Adalet Nöbeti ise 78’inci gününe ulaştı. Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından dernek binasında sürdürülen eylemde bugün dernek yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş yer aldı. Eylemde sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı. 

 

Nöbet eylemcilerinden Barış Annesi Meryem Erbey, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlattıkları nöbeti sürdüreceklerini ifade etti. Erbey, “Biz anneler mücadelemizi gün be gün devam ettireceğiz. Biz bu ülkeye adalet ve demokrasi getirmediğimiz sürece devam edeceğiz. Adalet ve hukuku bu ülkeye getirdiğimiz zaman her şey daha rahat olacaktır. Ortadoğu’da barışın kilidi Sayın Abdullah Öcalan’dır. Kürtler özgür olmadan Türkler de özgür olamaz. Önderlik serbest özgür olduğu zaman Kürt halkı da Türk halkı da özgür olacaktır” diye konuştu.

 

WAN

 

Wan’da da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (TUHAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 77’nci gününde devam etti. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Örgütü binasında devam eden nöbet eylemini birçok kişi ziyaret etti. 

 

Nöbet eyleminde konuşan ziyaretçilerden Fatma Aslan, nöbet eyleminde olan anneleri selamlayarak, “Cezaevlerinde tutsaklar açlık grevinde.  Biz de buradan sürdürdüğümüz nöbet eylemi ile onlara destek olmak istiyoruz. Tutsakların taleplerinin bir an önce yerine gelmesini istiyoruz. Cezaevlerinde ve dışarıda sürdürülen direniş mutlaka başarıya ulaşacak” şeklinde konuştu. Nöbet eylemi, söylenen şarkılar ile “Bijî berxwedana zindanan”, “Bê Serok Jiyan Na be” ve “Bijî Serok Apo”  sloganları devam etti. 

İZMİR

Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgêra Jinen Azad (TJA)  öncülüğünde “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” talebiyle başlatılan kampanya kapsamında tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti eylemini  22’nci gününde devam etti. Daha önce Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliğinde sürdürülen Adalet Nöbeti, bu günden itibaren her gün İzmir’in farklı ilçelerinde bulunan DEM Parti ilçelerinde haftanın  6 günü iki ayrı ilçede adalet nöbetini sürdürmeye devam edecek. Bugün Konak ve Menemen’de tutulan nöbet eylemlerine çok sayıda yurttaş katıldı. 

Tutsak yakınları Konak ilçesine bağlı Çimentepe mahallesinde bulunan DEM Parti temsilciliğinde nöbet eylemine devam etti. Çimentepe’de gerçekleştirilen nöbeti çok sayıda yurttaş ziyaret etti. Nöbet esnasında sık sık “Biji berxwedana zindanan” ve “Jin jiyan azadi sloganları atıldı. “Sayın Abdullah Öcalan için buradayız” denildi.

‘ÇOCUKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

DEM Parti Menemen ilçe binasında gerçekleşen nöbet eylemini DEM Parti İzmir il yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş ziyaret etti. Burada konuşan tutsak yakını Zeri Candemir, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit nedeniyle nöbet eylemine başladıklarını paylaşarak Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin tüm cezaevlerine yansıdığını belirtti. Candemir, “Bizler çocuklarımızın arkasında olacağız. Tutsaklar ailelerinden uzak cezaevlerine sürgün ediliyor. Cezaevlerindeki tutsakların emeklerini yok olmasına izin vermeyeceğiz. Ben hastayım. Çok fazla gidip gelemiyorum ama yine de mecburum. Oraya gidince de on kez aramadan geçiyoruz. Gidip oturuyoruz iki üç gardiyan karşımıza geçip oturuyor. Bizim ailelerimizin çocukları oradadır, yıllardır gidip gördüğümüz tutsak çocuklarımız oradadır. Onlar bizim evlatlarımız ama oturduğun masadan başka masaya gidip o arkadaşlarla konuşamıyoruz” şeklinde konuştu.

MÊRDÎN

Mêrdîn’de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında Barış Anneleri ve tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemi devam ediyor. Gün boyu çok sayıda kurum ve kişinin ziyaret ettiği nöbette sık sık “Bîjî berxwedana zîndanan” sloganları atıldı. Nöbeti ziyarete gelenler çaldıkları bağlama ve seslendirdikleri stranlar ile nöbetteki Barış Annelerine moral oldu.

‘ÖNDERİMİZ ÖZGÜR OLMADAN KİMSE ÖZGÜR OLAMAZ’

Adalet Nöbetinde konuşan Barış Annesi Nezahat Tekin, “Barış olmayana ve Kürt sorunu çözülmeyene kadar eylemimizi bırakmayacağız. Tutsaklar içerde açlık grevinde. Onları hastaneye de götürmüyorlar. Önderimiz özgür olmayana kadar kimse özgür olamaz. Tutsaklar içerde açlık grevinde. Onları hastaneye de götürmüyorlar. Sadece biz değil Türkler de özgür olamaz. Biz ancak kalıcı bir barış ile rahatlayabiliriz” dedi.

Cezaevi koşullarına da dikkat çeken Tekin, “Her cezaevine gittiğimizde çok zorluk yaşıyoruz. Tutsaklarımızı uzak cezaevlerine götürüyorlar ve bizler mağdur oluyoruz. Biz özgürlük istiyoruz. Artık bu zulmün sona ermesini istiyoruz” diye belirtti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version