Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti’nde uluslararası komplo protesto edildi


HABER MERKEZİ – Tutsak yakınları tarafından birçok kentte sürdürülen Adalet Nöbeti eylemlerinde, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo protesto edildi. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti devam ediyor. Adalet Nöbeti’nde Abdullah Öcalan’ın uluslararası komployla Türkiye’ye getirilmesi protesto edilerek, Öcalan’ın direnişiyle komplonun amacına ulaşmadığı mesajı verildi. 

 

AMED 

 

Amed’te, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde tutulan Adalet Nöbeti, 73’üncü gününde devam etti. DEM Parti Rezan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında süren nöbet eyleminde yer alanlar, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999’da uluslararası komplo ile Kenya’dan Türkiye’ye getirilmesinin 25’inci yıldönümü olması nedeniyle yası temsilen siyah elbiseler giydi. Nöbet eylemine yönelik destek ziyaretleri bugün de sürdü. Ziyaretçiler üzerinde “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giyerek eylemcilere destek verdi. Komploya karşı yas tutulması nedeniyle eylemde şarkı söylenmedi ve zılgıt çekilmedi. Günün anlamına ilişkin yapılan konuşmaların ardından tek bir defa “Bijî berxwedana zindana” sloganı atıldı.  

 

ÊLIH 

 

Êlih’te, Adalet Nöbeti 15’inci gününde devam etti. DBP İl Örgütü binasında tutulan nöbette yer alanlar, kentteki sivil toplum örgütleri temsilcileri ve siyasetçiler tarafından ziyaret edildi. Nöbete katılanlar, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu. Nöbet boyunca “Bijî berxwedana zîndanan”, “Direne kazanacağız”, “Bijî Serok Apo”, “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı.   

 

İSTANBUL 

 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 66’ncı gününde, DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasında devam etti. Eylemin gerçekleştirildiği salona, “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım” pankartı asılırken, eylem sürdürücüleri Kürtçe ve Türkçe yazılı “Tecrit insanlık suçudur” önlükleri giydi. Tutsak yakınlarının 15 Şubat uluslararası komploya dikkat çekmek için siyah tülbent taktığı nöbet eyleminde sık sık, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı. Nöbette 15 Şubat uluslararası komplonun yıldönümüne ilişkin bir sinevizyon gösterimi yapıldı. 

 

Öte yandan Adalet Nöbeti yarın DEM Parti Küçükçekmece İlçe Örgütü binasına taşınacak. 

 

MÊRDÎN 

 

Mêrdîn’de başlatılan Adalet Nöbeti, DBP İl Örgütü binasında devam etti. Barış Anneleri ve tutuklu yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ni çok sayıda kişi ziyaret ederken, Kürtçe eğitime devam edildi. 15 Şubat uluslararası komplonun yıldönümü dolayısıyla nöbet eylemindekiler komployu konu alan tartışmalar yürütürken, sanal medyadan da Özgürlük Yürüyüşü’nü takip etti. Adalet Nöbeti’ndeki Barış Annesi Halime Kaya, “Bu kara günü lanetliyorum. Bugün bu mücadelemiz, bu eylemimiz Başkan içindir. Herkes bunu iyi bilsin. Bizler barışın mücadelesini, Önderliğimizin mücadelesini veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Barış Annesi Mehdiye Yalçın da, Öcalan’ın özgür olmasını ve barışın tesis edilmesini istediklerini dile getirirken, Barış Annesi Remziye Akar ise “Başkanımızın cezaevinden çıkmasını istiyoruz. Barışın olmasını, halkın tamamının huzur bulmasını istiyoruz” dedi. 

 

WAN

 

Wan’da tutsak aileleri ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (TUHAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 73’üncü gününde devam etti. DBP İl Örgütü binasında devam eden nöbeti, DEM Parti Serav İlçe Örgütü, Rêya Armûşe (İpekyolu) İlçesine bağlı Cevdetpaşa ve Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ziyaret etti. 

 

Nöbet eyleminde konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Aynur Hayat Atabay, “Büyük Özgürlük Yürüyüşü, şehir şehir olumsuz hava şartlarına rağmen devam etti. Bu yürüyüşçüler dünyaya sesini duyurmak için yola çıktılar. Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit artık son bulsun. Bu tecrit son bulduğu zaman cezaevlerindeki tutsaklara yönelik tecrit de kalkacaktır. Abdullah Öcalan ile görüşmeler sağlanmalı çünkü barışın anahtarı İmralı’da” dedi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version