Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti’nde mücadele kararlılığı


HABER MERKEZİ – PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti’nde, tecrit kalkana kadar mücadelenin süreceği kararlılığı vurgulandı. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti birçok kentte devam etti.

 

WAN 

 

Wan’da, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 83’üncü günde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında devam etti.

Nöbete, çok sayıda tutsak yakınının yanı sıra Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rêya Armûşê İlçe Örgütü yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. Sık sık, “Bijî berxwedana zindanan” sloganının atıldığı nöbette konuşan tutsak yakınları, Abdullah Öcalan ile açlık grevindeki tutsaklar üzerindeki tecrit kalkana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti. 

 

Nöbet, eylemcilerin seslendirdiği Kürtçe stranlar eşliğinde devam etti. 

 

ÊLIH

 

Êlih’te, Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 25’inci gününde DBP il binasında devam etti. Nöbeti, DEM Parti ve DBP yöneticileri ile kentteki sivil toplum örgütleri temsilcileri ziyaret etti. Nöbette, Kürtlerin maruz bırakıldıkları baskılara tepki gösterilerek, özgürlük temalı şiirler okundu. 

 

Sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı nöbet eylemi, alkış ve zılgıtlarla gün boyu sürdü. 

 

AMED 

 

Amed’de, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde DEM Parti Rezan İlçe Örgütü binasında başlatılan nöbet eylemi 83’üncü güne girdi. Nöbete katılanlar, daha sonra Özgür Kadın Hareketi’nin (Tevgera Jinên Azad-TJA) Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlediği “Barış sürecinde kadın hakikati ve tecrit sorunsalı” konulu paneline katıldı. 

 

MÊRDÎN

 

Mêrdîn’de DBP il binasında gerçekleştirilen Adalet Nöbeti sürüyor. Adalet Nöbeti’nde bugün Kürtçe okuma yapan eylemciler, ardından da direniş şarkıları seslendirdi. 

 

Türkiye’ye gelen CPT heyetinin Abdullah Öcalan’ın tutulduğu İmralı Ada Hapishanesi’ni ziyaret etmemesine ilişkin haberleri de okuyan nöbettekiler, CPT’nin tavrını değerlendirerek, tepkilerde bulundu. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version