Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti: 15 Şubat uluslararası komployu kınıyoruz


HABER MERKEZİ – PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için sürdürülen Adalet Nöbeti’nde eylemciler, 15 Şubat uluslararası komployu kınayarak, tecridin kaldırılmasını istedi. 

 

Tutulduğu İmralı Adası’nda 25 yıldır tecrit uygulanan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talepleri ile birçok kentte başlayan Adalet Nöbeti’nde yer alanlar, taleplerini dile getirmeye devam etti.

 

ADANA 

 

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (AATUHAY-DER) sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 73’üncü gününde devam etti. “Tecrit insanlık suçudur” pankartının asılı bulunduğu dernek binasında tutulan nöbete, DEM Parti Seyhan İlçe Örgütü yöneticileri katıldı. Eylemde yer alanlar, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep edip sık sık “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları attı.

 

WAN

 

Wan’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan eylem, 72’nci gününde sürüyor. DBP Wan İl Örgütü binasındaki eylemi, DEM Parti Qelqeli (Özalp) İlçe Örgütü yöneticileri ile Mithat Bey Mahallesi sakinleri ziyaret etti. Nöbet eyleminde sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganı yükseldi. 

 

AMED

 

Amed’de Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde sürdürülen Adalet Nöbeti eylemi, 72’nci gününde. DEM Parti Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında düzenlenen eylemde, mücadele ve dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Tutsak yakınları, üzerinde “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giyerek, sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganları attı. Ayrıca Kürtçe türküler seslendirildi.

 

ÊLIH

 

Êlih’te Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 14’üncü gününde DBP İl Örgütü binasında devam etti. Kentteki demokratik kitle örgütü temsilcileri nöbet eylemindekileri ziyaret etti. Ayrıca çok sayıda kişi de bugünkü eyleme katıldı. 

 

İZMİR 

 

Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve TJA öncülüğünde süren Adalet Nöbeti 22’nci gününde devam etti. DBP Ege Bölge Temsilciliği’nde devam eden nöbet eyleminin yapıldığı salona, “Adalet için tecridi kaldıralım barış için zindanlara ses olalım” pankartı asıldı. Adalet Nöbeti’ni DEM Parti Buca İlçe Örgütü ve çok sayıda yurttaş ziyaret etti.

 

Adalet Nöbeti destekçilerinden Melike Akan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü istediklerini vurgulayarak “Sayın Abdullah Öcalan avukatları ve ailesi ile görüşebilmeli. Biz barış ve özgürlük istiyoruz. Ne Türk ne de Kürt annelerinin ağlamasını istemiyoruz. Hasta tutsaklar bırakılsın, cezaevlerinden cenazelerin çıkmasını istemiyoruz artık. Sayın Abdullah Öcalan ve tutsaklar üzerindeki tecrit kaldırılsın” dedi.  Adalet Nöbeti’ne destek verilmesi için çağrıda bulunan Akan, “Biz annelerin yanımıza gelip barış talep etmesini istiyoruz. Yalnız kalmak istemiyoruz. Yarın 15 Şubat, kara gündür. 15 Şubat uluslararası komployu kınıyoruz. Eğer avukatlar ve ailesi Sayın Abdullah Öcalan ile görüşemezse tutsaklar açlık grevini sürdürecek. Biz Sayın Öcalan ile görüşülmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

 

MÊRDÎN 

 

Mêrdîn’de başlatılan Adalet Nöbeti, DBP İl Örgütü binasında sürdürülüyor. Barış Anneleri ve tutuklu yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ni çok sayıda kişi ziyaret ederken, nöbet eyleminde ziyaretçiler şarkılar seslendirdi. 

 

Mêrdîn’de Adalet Nöbeti’nde dün başlatılan Kürtçe eğitim bugün de devam etti. Barış Anneleri ve tutuklu yakınları Kürtçe eğitime yoğun ilgi gösterirken, bugün Kürtçe alfabenin yanı sıra eylemciler kendi isimlerini Kürtçe yazma dersi gördü. Sırasıyla tahtaya çıkan anneler kendi isimlerini Kürtçe harflerle tahtaya yazarken, ziyaretçiler de verilen derse eşlik etti. 

 

Tutuklu yakını Tenzile Ağatay, “Bütün tutukluların serbest bırakılmasını, başkanımızın özgür olmasını istiyoruz. Bu kanın durmasını, katliamların son bulmasını Türk ve Kürt halkının kardeşçe yaşamasını istiyoruz” dedi. Kürtçe ders görmekten de keyif aldıklarını, bugün isimlerini yazmaya başladıklarını ifade eden Ağatay, “Dilimizi unutmamak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

ADALET NÖBETİ’NDE KÜRTÇE EĞİTİM 

 

Kürtçe eğitim veren Barış Annesi Gurbet Tekin de, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve tutukluların serbest bırakılmasını istediklerini belirterek, “Topraklarımıza barış, özgürlük ve eşitlik gelmesini istiyoruz. Hepsinden önce Başkanımızın özgür olmasını istiyoruz” dedi. 

 

Kürtçe ders başlatmalarına dair de konuşan Tekin, Adalet Nöbeti’ndeki annelerin birçoğunun çocuklarının cezaevinde olduğunu ve Kürtçe kitaplar yazdıklarını hatırlatarak, “Annelerimiz Kürtçe yazmak ve Kürtçe okumak istediklerini bildirdiler. Bu talep karşısında biz de birlikte bu çalışmayı başlattık. En azından isimlerini, soy isimlerini, mesajlarını Kürtçe yazabilecek kadar bir eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Yine Kürtçe kitaplar okuyabilsinler, çocuklarının yazdıkları kitapları okuyabilsinler diye başladık. Başarılı da geçiyor” ifadelerini kullandı.

 

İSTANBUL

 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 65’inci gününde DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasında devam etti. Eylemin gerçekleştirildiği salona, “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım”, pankartı asılırken, eylem sürdürücüleri Kürtçe ve Türkçe yazılı “Tecrit insanlık suçudur” önlükleri giydi. Bugünkü Adalet Nöbeti’ni DEM Parti Küçükçekmece İlçe Örgütü, Emek Partisi (EMEP), Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı İş) Genel Başkanı Özgür Karabulut ve çok sayıda yurttaş ziyaret etti. 

 

Adalet Nöbeti’ni sürdüren eylemciler, PKK lideri Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğü sağlanana kadar eylemi sürdüreceklerini belirtti. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version