Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Başkanı Joe Biden’den üst üste gaflar

ABD Başkanı Joe Biden’den üst üste gaflar


ABD tarihinin görevdeki en yaşlı başbanı Joe Biden’in yaptığı gaflar bitmiyor. Biden son bir haftada önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u 1996 yılında vefat eden eski başkan François Mitterrand ile sonra da Almanya Başbakanı Angela Merkel’i 2017’de hayata gözlerini yuman eski başbakan Helmut Kohl ile karıştırdı.

Çarşamba günü New York’ta düzenlenen bir bağış toplama etkinliğinde konuşan Biden, 2021 yılında G7 liderleriyle ABD Kongre Binası’nda meydana gelen 6 Ocak ayaklanmalarını tartıştıkları bir görüşmeyi hatırlattı ve “Sonra Helmut Kohl bana döndü ve ‘Sayın Başkan, London Times’ı elinize alsaydınız ve 1.000 kişinin İngiliz parlamentosunun kapılarını kırdığını, içeri girerken bazı polisleri öldürdüğünü ve başbakanın göreve başlamasını engellediğini öğrenseydiniz ne söylerdiniz’ dedi” şeklinde konuştu.

1982’den 1998’e kadar Almanya’yı başbakanı olarak ülkeyi yöneten Kohl 2017 yılında ölmüş ve 2021 yılındaki G7 etkinliğine Angela Merkel katılmıştı.

Joe Biden, bu hafta başında yaptığı başka bir konuşmada G7 zirvesine ilişkin başka bir hikaye anlatmış ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u 1981-1995 yılları arasında Fransa’yı yöneten ve 1996 yılında ölen François Mitterrand ile karıştırmıştı.

2024 yılı sonunda yapılacak seçimlerde tekrar başkanlık için aday olması beklenen Demokrat lider daha önce de Ukrayna’daki savaşı Irak’taki savaşla karıştırmış ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Irak’taki savaşı kaybetmekte olduğunu” söylemişti.

Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olması beklenen Donald Trump da aylar öncesinde yaptığı konuşmada Macaristan Başbakanı Viktor Orbán’ı Türkiye’nin lideri olarak tanıtmış ve kısa bir süre sonra da Macaristan’ın Rusya ile sınırı olduğunu iddia etmişti. Trump geçen ay da Cumhuriyetçilerin başkan adayı Nikki Haley’i eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile karıştırmıştı.

2024 yılı sonunda yapılacak seçimlerde adayların beklenildiği gibi Joe Biden ve Donald Trump olması durumunda seçimi kimin kazandığından bağımsız ABD en yaşlı başkanını seçmiş olacak. 2019 yılı seçimlerinin ardından 78 yaşında Beyaz Saray’a çıkan Joe Biden seçilen en yaşlı ABD başkanı olmuştu. Joe Biden seçimi bu yıl Kasım ayında 82 yaşına girecek. Şu an 77 yaşında olan Trump, haziran ayında 78 yaşında olacak ve yıl sonunda yapılacak seçimleri kazandığı takdirde seçilen en yaşlı başkan olma rekorunu Biden’in elinden alacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version