Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD askerinden ‘Filistin’e özgürlük’ eylemi; Washington’daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı

ABD askerinden ‘Filistin’e özgürlük’ eylemi; Washington’daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı


ABD’de hava kuvvetleri mensubu bir asker, Gazze’deki savaşı ve yaşanan soykırımı protesto etmek için başkent Washington’daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı.

İnternette yaylan haberlere göre olay dün yerel saatle 13.00 (TSİ 21.00) civarında meydana geldi. Amerikalı yetkililer, alevlerin gizli servis mensupları tarafından söndürülmesinin ardından, askerin ağır yaralı şekilde hastaneye kaldığını ve hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.

Sosyal medyada yer alan görüntülere göre 25 yaşındaki asker, elinde benzin bidonuyla eylemi gereçekleştireceği yere giderken, “Artık soykırımın suç ortağı olmayacağım. Büyük bir eylem yapacağım.” diyor. Ardından benzini üzerine döken asker, sonra çakmağı çakarak kendisini ateşe veriyor. Bir anda alevler arasında kalan askerin, “Filistin’e özgürlük!” diye bağırdığı duyuluyor.

7 Ekim’den bu yana 30 bin kişi hayatını kaybetti

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’de düzenlediği saldırılarda 1300 kişinin hayatını kaybetmesi ve 250’den fazla kişiyi de rehin alması sonrasında İsrail Gazze’ye havadan ve karadan saldırı başlatmıştı. 2006’dan bu yana Hamas’ın kontrolünde olan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’na göre saldırılarda yaklaşık 30 bin kişi yaşamını yitirdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version