Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AB Dışilişkiler Şefi’nden İsrail’e silah göndermeyin çağrısı: Gazzeliler’i Ay’a mı nakledeceksiniz?

AB Dışilişkiler Şefi’nden İsrail’e silah göndermeyin çağrısı: Gazzeliler’i Ay’a mı nakledeceksiniz?


Avrupa Birliği Dışilişkiler Şefi Josep Borrell Pazartesi günü yaptığı açıklamada başta ABD olmak üzere müttefik ülkelere İsrail’e silah göndermeyin çağrısında bulundu.

BM’nin Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA’nın başkanı Philippe Lazzarini ile birlikte Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında konuşan AB Dışilişkiler Şefi,”Dünyanın en önde gelen liderlerinin ve dışişleri bakanlarının çok fazla insanın öldürüldüğünü söylediklerini kaç kez duydunuz?” diye sordu.

ABD Başkanı Joe Biden’ın geçen hafta İsrail’in askeri harekatının “aşırı” olduğu yönündeki açıklamalarını işaret eden Josep Borrell, “Eğer çok fazla insanın öldürüldüğüne inanıyorsanız, belki de bu kadar çok insanın öldürülmesini önlemek için daha az silah sağlamalısınız.” dedi.

AB Dışilişkiler Şefi, İsrail’e silah göndermeyin çağrısında bulundu

VPN’siz: https://t.co/Xb4PkCS8lt https://t.co/vjPQa6uGkr pic.twitter.com/oSi1a72iMB

— Tr724 (@Tr724) February 13, 2024

Borrell, Netanyahu ile ilgili de açıklamalarda bulundu: Herkes Tel Aviv’e gidip ‘lütfen bunu yapmayın, sivilleri koruyun, bu kadar çok insanı öldürmeyin’ diye yalvarıyor.  Çok fazla ne kadar fazla? Standart nedir? Netanyahu kimseyi dinlemiyor. (Gazzelileri) Tahliye edecekler – nereye? Aya mı? Bu insanları nereye tahliye edecekler?”

Borrel ayrıca konuşmasında Hollanda’daki mahkemenin Hollanda hükümetinin İsrail’e F-35 parçası yasaklayan kararına ve UCM’nin tedbir kararlarına da değindi.

Hollanda mahkemesi F-35 savaş uçağı parçalarının İsrail’e satışını yasakladı

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version