Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

8. yargı paketi görüşmeleri başladı; yeni hukuksuzlukların yolu açılıyor

8. yargı paketi görüşmeleri başladı; yeni hukuksuzlukların yolu açılıyor


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 8. yargı paketi görüşmeleri Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. İnsan hakları savunucusu ve Kocaeli DEM Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, görüşmeler sürerken kısa bir videolu açıklama yayınladı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun aktardığına göre yeni paket de ‘torba yasa’ şeklinde getiriliyor. Gergerlioğlu, “8. yargı paketinde sunulan hususlar çok tatminkar değil. Adalet beklerken cezaların artırımı ve yeni hukuki olmayan maddeler ihtası yoluna gidiliyor. Hukuk zaten yok! Cezaevinde ve dışındaki on binlerce insan hukuk ve adalet beklerken 8. Yargı paketi ile ilgili olumlu hususlar pek göremiyoruz fakat biz tüm milyonlar adına olması gerekenleri gündeme getireceğiz arkadaşlarımız ile birlikte partiden arkadaşlarımız da komisyondalar.” diyor.

8. yargı paketinde sunulan hususlar çok tatminkar değil. Adalet beklerken cezaların artırımı ve yeni hukuki olmayan maddeler ihtası yoluna gidiliyor. Hukuk zaten yok! Cezaevinde ve dışındaki on binlerce insan hukuk ve adalet beklerken 8. Yargı paketi ile ilgili olumlu hususlar… https://t.co/YABRcPmEkM

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) February 20, 2024

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version