Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

8 kentte ‘özgürlük’ nöbeti: Eylemimiz adalet getirecek


HABER MERKEZİ – PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Adalet Nöbeti’nde olan eylemciler, “Eylemin başarıya ulaşması adaleti getirecek” mesajı verdi. 

 

İmralı Adası’nda tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talebiyle birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti devam etti.

 

MÊRDÎN

 

Mêrdîn’deki Adalet Nöbeti’ni PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Özgürlük Yürüyüşü  başlatan siyasetçiler ve demokratik kitle örgütü temsilcileri ziyaret etti. Yürüyüşçüler burada, “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla karşılandı. 

 

Ziyarette konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Siz Kürt halkına, bu halkın özgürlüğüne öncülük ettiniz. Bugün özgürlük yürüyüşçüleri sizin sesinize kulak verdi, 9 gündür yürüyor. Bu irademiz, inancımız milyonlara ulaşacak. Annelere, gençlere, Kürtlere ulaşacak. Kürt halkı özgür olana ve Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kalkana kadar bu yürüyüşümüz devam edecek. Mücadele için her zaman bizim meşalemiz olacaksınız. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı. 

 

TUHAD-FED Mêrdin Temsilcisi Fettah Tekin de, “Kürt Halk Önderi Öcalan’ın serbest bırakılması gerekiyor. Bizler annelerin tuttuğu Adalet Nöbeti’ni büyütmek istiyoruz. Sonucu ve bedeli ne olursa olsun bizler eylemlerimizde kararlıyız. Biz bu bedeli ödemeye hazırız. Anneler de bu bedeli ödemeye hazır. O nedenle bu eylemden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

WAN

 

Wan’da, Adalet Nöbeti, 67’ncı gününde devam etti. Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde DBP İl Örgütü binasında sürdürülen nöbette yer alan eylemcileri,  DEM Parti Erciş İlçe Örgütü temsilcileri ile Seyit Fehim ve Serhat Mahallesi sakinleri ziyaret etti. 

 

Ziyarette konuşan Barış Annesi Fatma Serhatlı, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin derhal sonlandırılması gerektiğini belirterek, “Annelerimizin başlattığı nöbeti selamlıyoruz. Temennimiz bu eylemin hedefine ulaşması ve adalet getirmesidir. Bu eylemin başarıya ulaşması adaleti getirecek” şeklinde konuştu. 

 

ADANA 

 

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 68’inci gününde sürdü. Dernek binasında tutulan nöbeti Barış Anneleri’nden DEM Parti Yüreğir İlçe Örgütü yöneticileri devraldı. Nöbet devri sırasında konuşan Barış Annesi Binnaz Karakaş, Öcalan ile cezaevindeki diğer tutsakların özgürlüğü ile bu ülkeye adaletin gelmesi için Adalet Nöbeti’nde olduklarını kaydetti. Tutuklu Sedat Şimşek’in annesi Ayşe Şimşek de binlerce tutsağın suçsuz şekilde cezaevlerinde siyasi nedenlerle tutulduğunu belirtti. Şimşek, Abdullah Öcalan ile tüm tutsakların özgürlüğü için eyleme katıldığını ifade etti.

 

MERSİN 

 

Mersin’de, Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından dernek binasında sürdürülen Adalet Nöbeti, 68’inci gününe ulaştı. Bugün ki nöbete DEM Parti yöneticileri ile çok sayıda Barış Annesi katıldı. Eylemde sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve “jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. Nöbette yer alan eylemciler, sonuç alıncaya dek eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. 

 

İSTANBUL

 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasında devam etti. Eylemin gerçekleştirildiği salona, “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım, zindanlara ses olalım”, “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım”, “Ji dayikên lehengan hezar silav li zindanan. Emê bi hêza xwe tecride bişkînin u jiyana azad bikin” pankartları asıldı. Yoğun ziyaretlerin gerçekleştiği Adalet Nöbeti’ne kadınların ilgisi dikkat çekti. Yurttaşların yanı sıra Adalet Nöbeti’ni DEM Parti Beşiktaş ve Çatalca ilçe örgütleri de ziyaret etti.

 

Adalet Nöbeti’nde konuşan MATUHAYDER Yöneticisi Rıdvan Karataş, ziyaretçileri selamlayarak  “Yüzlerce arkadaşımızın sesi olmak adına eylemlerimizi 2 aya yakındır devam ettiriyoruz. Biliyorsunuz 7 bölgede daha annelerimizin eylemleri devam ediyor. Biz de Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kırılmasını savunuyoruz, tecridi lanetliyoruz. Biz bütün halkımız ve yoldaşlarımızla beraber tecrit kalkana kadar eylemlerimize devam edeceğiz” diye belirtti.

 

Adalet Nöbeti, Kürtçe klamlar eşliğinde devam etti.

 

AMED

 

Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, DEM Parti Rezan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında 67’nci gününde devam etti. Nöbeti Dîlok’tan gelen hasta tutsak Şaban Kaygusuz’un annesi Durri Kaygusuz, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) yöneticileri ziyaret etti. 

 

Kayseri Bünyan 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan sağ eli ve sağ bacağı olmayan yüzde 90 engelli hasta tutsak Şaban Kaygusuz’un annesi Kaygusuz, oğlu için bestelediği şarkıyı seslendirdi. Anne Kaygusuz 3 gün nöbete destek verecek. 

 

Ziyarette konuşan MKG Başkanı Roza Metina, içeride ve dışarıda büyük bir mücadelenin yürütüldüğünü söyledi. Metina, her geçen gün büyüyen bir direnişin söz konusu olduğunu ifade ederek, “Bu da mücadelenin sahiplendiğini ve amacına ulaştırılması yönündeki kararlılığı gösteriyor” dedi. Aynı taleplerle başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ne de değinen Metina, yürüyüşün karşılık bulduğunu ve birlik ve beraberliğin büyütülmesi gerektiğini belirtti.

 

ÊLIH

 

Êlih’te, başlatılan Adalet Nöbeti 9’uncu gününde devam etti. DBP İl Örgütü binasında süren nöbete katılanlar üzerinde Kürtçe ve Türkçe “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giydi. Eylemi kentteki siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve çok sayıda yurttaş ziyaret etti. Gün boyunca ziyaretlerin sürdüğü nöbette sık sık, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Direne kazanacağız”, “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı. 

Nöbet seslendirilen Kürtçe şarkılarla son buldu.

 

İZMİR 

 

Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde İzmir’de başlatılan Adalet Nöbeti 21’nci gününde. 

 

DBP Ege Bölge Temsilciliği’nde süren Adalet Nöbeti’nde Kürtçe ve Türkçe “Adalet için tecridi kaldıralım barış için zindanlara ses olalım” pankartı asıldı. Sık sık, “Bijî berxwedana zindana” ve “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı. Nöbeti DEM Parti Denizli ve İzmir il yöneticileri ile yurttaşlar ziyaret etti.

 

Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Bayram Kaymaz’ın annesi Medine Kaymaz, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde olduklarını söyledi. Adalet Nöbeti’ni sadece Kürtler için değil, bütün halklar için tutuklarını ifade eden Kaymaz, “Sayın Abdullah Öcalan 25 yıldır İmralı Cezaevi’nde tutuluyor. 3 yıldır kimseyle görüştürülmüyor. O İmralı’da olduğu sürece kimse rahat etmeyecek. Bu zulme karşıyız. Öcalan’dan bir ses gelmediği sürece biz de eylemimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Adalet Nöbeti söylenen klamlarla sürdü. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version