Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

6 kentte ‘özgürlük’ talepli nöbet


HABER MERKEZİ – PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 6 kentte devam etti. 

 

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde mutlak tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü talepleriyle birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor. 

 

WAN 

 

Wan’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan eylem, 62’inci günde devam etti. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binasında devam eden eylemi, bugün de çok sayıda kişi ziyaret etti. Nöbet eyleminde konuşan TUHAY-DER Eşbaşkanı Edibe Babur, Abdullah Öcalan ile görüşmelerin başlaması gerektiğini vurguladı. 

 

Babur, Adalet Bakanlığı ve CPT’ye de çağrıda bulunarak, “Ülkede iktidar eliyle büyük bir hukuksuzluk devreye konulmuş durumda. Adalet Bakanlığı ve CPT’nin bir an önce İmralı Cezaevine giderek Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmesi gerekiyor” diye kaydetti. 

 

Eylem boyunca, “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atıldı. 

 

İSTANBUL 

 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti eylemi, 54’üncü gününde devam etti. DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasında devam eden eylemde sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.

 

Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) yöneticileri, DEM Parti Kartal ve Bağcılar ilçe örgütleri, DEM Parti Gençlik Meclisi, Muş Dernekler Federasyonu yöneticileri ve çok sayıda kişi bugün eylemcileri ziyaret etti.  

 

Muş Dernekler Federasyonu Eşbaşkanı Hakim Tokmak, “Adalet Nöbeti’nde olan anneleri saygıyla selamlıyorum. Anneler her zaman olduğu gibi barış, kardeşlik, adalet ve Türkiye’deki demokrasi için eylemler yapıyorlar. Biz de Muş Dernekler Federasyonu olarak annelerin bu eylemini selamlıyoruz” dedi. 

 

Devam eden Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ne değinen Tokmak “Bütün Kurdistan’da arkadaşlarımız, vekillerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, halkımız özgürlük yürüyüşündedir. Biz de federasyon olarak arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyoruz” dedi. 

 

ADANA 

 

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 63’üncü gününde sürüyor. DEM Parti Adana Gençlik Meclisi üyeleri, bugünkü eylemi sürdürdü. “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan gençlerden Helin Bayna, “Kürt halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a 36 aydır tecrit uygulanıyor. Tecridi hep beraber sonlandıracağız. Zindanlarda direnenlerin sesi olacağız. Tüm gençleri Önderliğin (Öcalan) özgürlüğü için mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi. Gençler, “Silverto Kuşatması” adlı filmi izledi. 

 

AMED 

 

Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Amed’de başlatılan Adalet Nöbeti eylemi, 62’inci gününde. DEM Parti Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında devam eden eylemi, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) ile Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) devraldı. Eylemciler, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giydi.  

 

DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, mutlak tecride işaret ederek, “Anneler, Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kabul etmiyor ve Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Adalet Nöbet eylemlerinde ısrar ediyorlar. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

 

DEM Parti Amed Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, PKK Lideri Öcalan’ın özgürlüğü gerçekleştirilen eylemlere değindi. Cupolo, “Qers ve Wan’dan Büyük Özgürlük Yürüyüşü başlatıldı. Bu yürüyüş Kürdistan’dan Türkiye’nin geneline, İmralı’ya uzanan barış elidir. Sorunların çözümü için sorumluluk Türkiye halklarına düşüyor. Wan’dan ve Qers’ten uzanan eller tutulmalıdır. Kurulacak barış masasında Sayın Öcalan bizi temsil edecek. Öcalan, Kürtlerin önder olarak kabul ettiği bir liderdir. Açlık grevi, Adalet Nöbeti ve yürüyüşün tek talebi var; o da Sayın Öcalan’ın özgürlüğüdür. Yeniden bir barış sürecinin başlatılmasıdır. Dört parça Kurdistan üzerindeki kirli politikaların son bulmasıdır” diye konuştu. 

 

Nöbette sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. Anneler Kürtçe şarkılar seslendirdi. 

 

 ÊLIH 

 

Êlih’te’ki eylem 4’üncü gününde devam etti. Tutsak yakınları ve sivil toplum örgütlerinin öncülük ettiği eylemi çok sayıda kişi ziyaret etti. Ziyaretler gün boyunca devam etti. Sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Direne direne kazanacağız” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. 

 

MÊRDÎN

 

Mêrdîn’de DBP il binasında sürdürülen Adalet Nöbeti’ni, bugün de çok sayıda kişi ziyaret etti. Nöbetteki anneler ve ziyaretçiler birlikte şarkılar söyleyerek, şiirler okudu. “Özgürlük Yürüyüşü”ne dikkat çekilen nöbette, yürüyüşe destek verilmesi istendi. Barış Annesi Leyla Akar, eylemlerinin amacına değinerek, “Bütün anneleri ve halkımızı çağırıyoruz; Önderlik için, kardeşlik için burada nöbetteyiz. Gelin el ele verelim” dedi.

 

Nöbet, gün boyu ziyaretlerle devam etti. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version