Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yüzde 97 engelli kanser hastası tutsak Bayram’ın durumu kötüleşiyor


İSTANBUL- Sakarya 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde yüzde 97 engelli raporu bulunan diyaliz hastası tutsak Mehmet Bayram’ın eşi Münevver Bayram, kanser hastası eşinin hastalığının yeniden nüksettiğini belirterek, duyarlılık çağrısı yaptı.

Sakarya 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve yüzde 97 engelli raporu bulunan diyaliz hastası tutsak Mehmet Bayram (75),  böbrek yetmezliği ve kalp rahatsızlıklarının yanı sıra kanser tedavisi görüyor. 2016 yılında sanal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, “örgüt propagandası” iddiasıyla 3 yıl 9 ay hapis cezası alan Bayram, bu nedenle 2 yıl 2 ay cezaevinde kaldı ve 2019 Kasım ayında tahliye edildi.

Yargıtay’ın cezayı onaması üzerine Bayram, 30 Kasım 2023 tarihinde yeniden tutuklanarak, Sakarya Ferizli L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 10 Aralık’ta kalp krizi geçiren Bayram, bilinci kapalı bir şekilde tekerlekli sandalyeyle Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bayram, daha sonra cezaevinden geri gönderildi.

Eşinin sağlık durumuna dair konuşan Bayram’ın eşi Münevver Bayram, eşinin durumunun kritik olduğuna dikkat çekerek, biran önce tahliye edilerek tedavisinin dışarıda yapılmasını istedi.

‘BİLİNCİ TAMAMEN KAPANMIŞ DURUMDA’

Bayram, “Eşimin yüzde 97 engelli ve haftada 3 gün diyaliz olmasının yanı sıra kanser rahatsızlığı olduğunu öğrendik. Şeker hastalığı, raporu olması rağmen şeker cihazını yanına almadılar ve bu yüzden fazla insülin alarak 3 kez şeker düşüklüğünde komaya girmiştir. Müdürün kendisiyle görüşmeme rağmen şeker cihazını verilmemiş, biz burada her şeyine bakıyoruz denilmiştir. Yılbaşından önce bu kadar hassas rahatsız birisinin ve bizim beyanımızda dahil olmak üzere ısıtma sorununu bildirdik. Eşim yılbaşında önce dilekçe yazdı, kaloriferler yeterince ısıtmıyor şeklinde beyanda bulundu. Dilekçeden sonra 1 hafta boyunca kaloriferleri koğuşun tamamen kapatmışlar. Eşim şuan Eğitim Araştırma hastanesinde zatürre olmuş şekilde yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veriyor. 1 buçuk ay gibi kısa zamanda kendisini zor bela idare edebiliyorken şuan bilincini konuşma yeteneğini kaybetmiştir” diye belirtti.

‘EŞİM ÖLÜME TERK EDİLİYOR’

Eşinin cezaevi yönetimin sadece tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğünü aktaran Bayram, “Eşimin durumu ağır yassı hücreli kanser daha önce de vardı, şimdi nüksetti. Cezasının yüzde 80’ine yakın kısmının infazı yapılmış birisinin 5 ay kalmasına rağmen denetimli serbestlik yada infaz erteleme yapılmıyor. Bu kadar hassas bir kişinin koğuş ve cezaevi ortamında stabilize bir ortamda olmasını beklemek tamamen akıl dışıdır, bu ölüme terk etmektir. Denetimli serbestlik yada infaz ertelemesi acilen uygulanmalı tedavisine stabilize ve bakımı yapılabilen ortamda devam etmelidir, tabi ki yoğun bakımdan eğer sağ bir şekilde çıkarabilirsek bu sağlanmalıdır” sözleriyle duyarlılık çağrısı yaptı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version