Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

YSK Başkanı Ahmet Yener’e göre ‘seçim hilesi’ iddiaları gerçeği yansıtmıyor

YSK Başkanı Ahmet Yener’e göre ‘seçim hilesi’ iddiaları gerçeği yansıtmıyor


YSK Başkanı Ahmet Yener, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yener, ‘fazla seçmen kaydı’, ‘mükerrerlik’, ‘ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı’ gibi iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. Verilerin girildiği seçim sisteminin güvenli olduğunu iddia etti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, rejimin haber ajansı AA’nın “Seçim 2024 Özel” yayınında, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçim günü verilerin girildiği, SEÇSİS sisteminin bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçirildiğini söyleyen Yener, “Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, ‘ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı’ gibi algılar gerçeği yansıtmıyor. 9 bilgiyle bir kişinin kayıtları kontrol ediliyor. Deprem bölgesi de tüm Türkiye de 31 Mart 2024 seçimlerine hazır. Martta deprem bölgesine gidip, geldiğimiz son noktanın tespitini yapacağız. Seçim günü verilerin girildiği, güvenli ağda hizmet veren, yerli ve milli donanımlı SEÇSİS, bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçiriliyor.” dedi.

Ahmet Yener böyle diyor ancak özellikle Doğu ve Güneydoğu’da AKP’nin seçimleri kritik oylarla kaybettiği il, ilçe ve belediyeliklere on binlerce yeni seçmen, (asker – polis)  kaydırıldığı resmi rakamlarla sabit. Söz konusu ‘seçim kaydırmaları’ mahkemeye bile taşındı. DEM Parti’nin seçim öncesi Siirt’e kaydırılan 6 bin 643 asker-polise yaptığı itiraz reddedildi. İl Emniyet Müdürlüğü, söz konusu kişilerin “operasyon ve tatbikat” için kentte görevlendirildiğini savundu. Siirt’te 2019 yerel seçimini HDP, 33 bin 227 oyla kazanmıştı. Bu seçimde AKP, 31 bin 611 oy almıştı.

Haberi aşağıda…

Emniyet’ten ‘taşımalı seçmene’ garip savunma: Operasyon ve tatbikat için!

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version