Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yönetmen Tekin’in ‘PKK ile ilişkisi olup olmadığı’ MİT’e sorulacak


ANKARA – “Karanlıkta Başlayan Hayat” belgeselini çekerken gözaltına alınan, tutuklanan ve ardından hakkında dava açılarak tahliye edilen yönetmen Sibel Tekin’nin, “PKK ile ilişkisi olup olmadığı” MİT’te sorulacak.

 

“Karanlıkta Başlayan Hayat” belgeseli için çekim yaptığı esnada gözaltına alınarak tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen yönetmen Sibel Tekin hakkında “Örgüt üyesi olma” iddiasıyla açılan davanın beşinci duruşması Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

 

‘GÖRÜNTÜLER SUÇLAMA KONUSU YAPILAMAZ’

 

Duruşmada, Sibel Tekin’in yanı sıra avukatları hazır bulundu. Kimlik tespiti ile başlayan duruşma, Tekin’in savunmasıyla sürdü. Önceki duruşmada talep edilen bilirkişi raporu hakkında konuşan Tekin, bilgisayarında yer alan görüntü ve görsellerin kendisine ait olmadığını ve bunun suçlama konusu yapılamayacağını belirti. 

 

AVUKAT BERAAT TALEBİNDE BULUNDU

 

Tekin’in avukatı Mehtap Sakinci Coşkun ise, hazırlanan bilirkişi raporunun bir sonuca bağlanmadığını ve bu sebeple bir rapor değil bir inceleme olarak sayılabileceğini belirtti. Tekin’in gözaltına alındığında evindeki bütün eşyaların alındığını ve o dönem Terörle Mücadele Müdürlüğü’nün (TEM) incelediği ilk görüntülerin de iddianamede yer almadığını ve bu sebeple Tekin’in “örgüt üyeliği”ne dair herhangi bir kanıt olmadığını belirterek, müvekkilinin beraatini istedi. 

 

İddia makamı da, yönetmen Tekin’in PKK ile ilişkininin olup olmadığının MİT’e sorulmasını talep etti.

 

MİT’E SORULACAK

 

Mahkeme heyeti, savcının Sibel Tekin’in “PKK ile ilişkisinin olup olmadığı”nın MİT’e sorulması yönündeki talebini kabul ederek, duruşmayı 5 Mart’ta erteledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version