Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Weltanwälte Derneği’nden, Türkiye’deki avukatlar için uluslararası destek çağrısı  

Weltanwälte Derneği’nden, Türkiye’deki avukatlar için uluslararası destek çağrısı  


Almanya’da faaliyet gösteren Weltanwälte e.V. Derneği, Türkiye’deki avukatların insan hakları ve adalet mücadelesinde karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla, Almanya’daki tüm Barolara, Alman Barolar Birliğine ve Almanya’daki avukat derneklerine mektup gönderdi.   

24 Ocak Tehlike Altındaki Avukatlar Günü vesilesiyle yapılan çağrıda, Türkiye’de avukatların mesleki faaliyetleri nedeniyle haksız yargılamalara, hapis cezalarına ve meslekten men edilmelere maruz kaldıkları belirtiliyor. Weltanwälte e.V.’nin Başkanı Av. Mehmet Reşat Bozkurt, tarafından gönderilen mektupta, “Türkiye’deki avukatların durumu, sadece bireysel hakları değil, aynı zamanda hukukun üstünlüğünü ve demokrasinin temel ilkelerini de tehdit etmektedir.” deniliyor. Mektupta, uluslararası toplumun ve meslek örgütlerinin bu konuya dikkatini çekmek ve somut adımlar atmak amacıyla bu çağrının yapıldığı belirtiliyor. 

9 farklı ülkeden 10 avukat , 24 Ocak Dünya Tehlike Altındaki Avukatlar Günü’nde, baskı ve tehlike altındaki meslektaşlarının sesi oldular. pic.twitter.com/TM3ENVN1dj

— Weltanwälte e.V. (@weltanwaelte_eV) January 24, 2024

Weltanwälte e.V., Türkiye’deki avukatların durumuna yönelik kamuoyu açıklamaları yapılması, farkındalık yaratıcı etkinlikler düzenlenmesi ve uluslararası hukuk platformlarında iş birliği yapılması gibi önerilerde bulunuyor. Dernek, Türkiye’deki avukatların durumunun iyileştirilmesi için uluslararası dayanışmanın ve eylemin önemini vurguluyor ve tüm ilgili tarafları bu önemli konuda harekete geçmeye ve destek olmaya çağırıyor. 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version