Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uzmanı açıkladı: Enflasyonist ortamda konut fiyatları düşmez

AKP’den ‘İstanbul’dan taşınana teşvik’ hazırlığı; hedef kitle emekliler!


Son üç yılda 4-5 katına çıkan konut fiyatlarının 2024’te nasıl seyredeceğini merak ediyor. Kamu bankalarında konut kredisi faizleri yıllık yüzde 58 seviyelerine kadar çıkarken 120 ay vadeli 2 milyon TL konut kredisinin aylık ödemesi 78 bin lirayı buldu. Vade sonunda ödenecek toplam tutar ise 9 milyon 400 bin lira civarında. Kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarında hem düşüşe hem de fiyat artış hızında yavaşlamaya yol açtı.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, Cumhuriyet’te yer alan açıklamasında, yüksek enflasyonist ortamda varlık fiyatlarının düşmesini beklemenin mantıklı olmayacağını söylüyor. Büyükduman, “2024’te konut fiyatlarında düşüş beklemiyorum. Bunun iki sebebi var. Yüksek enflasyonist süreçteyiz ve bu ortamda cari fiyatların gerilemesini beklemek mantıklı değil. Ancak önümüzdeki dönemde fiyatlardaki değişimin aylık enflasyonun altında kalma ihtimali çok yüksek. Piyasada bunun sinyalleri de verilmeye başlandı. Konut fiyat enflasyonu aylık TÜFE’nin birkaç puan altında seyredecektir ve reel olarak fiyatlarda gerileme yaşanacaktır.” diyor.

‘Balon’  söylemleri gerçekçi değil

‘Emlak balonu patlayacak’ gibi söylemlerin gerçekci olmadığının altını çizen Ahmet Büyükduman, yüksek faiz ortamının da konut piyasasında krize veya çöküşe yol açmasını beklemediğini ifade etti. Büyükduman, beklentisinin nedenlerini ise şöyle sıraladı:

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIDönüşüm mümkün mü? | OKUMA ZAMANISONRAKİ YAZISüleyman Soylu döneminde Emniyet teşkilatı, Ayhan Bora Kaplan’a çalışmış!

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version