Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukraynalı 65 savaş esiri taşıyan Rus uçağı düştü

Ukraynalı 65 savaş esiri taşıyan Rus uçağı düştü


65 Ukraynalı savaş esirini taşıyan Rus askeri uçağı Rusya’nın Ukrayna’ya sınır kasabası Belgorod civarında çarşamba günü düştü. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Uçakta takas için Belgorod bölgesine nakledilmekte olan 65 esir Ukrayna ordusu askeri, altı mürettebat ve üç refakatçi bulunuyordu” denildi.

Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov yaşanılan kazayı doğrularken bölgeye bir soruşturma ekibinin gönderildiğini söyledi ve daha fazla detay vermedi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov da kazayla ilgili yorum yapmazken bilgi toplamaya devam ettiklerini söyledi.

Ukrayna’nın Pravda gazetesi, Ukrayna silahlı kuvvetlerindeki kaynaklarına dayandırdığı haberinde uçağın Rusya’nın S-300 hava savunma sistemi için füze taşıdığının düşünüldüğünü ve Ukrayna ordusu tarafından vurulmuş olabileceğini aktardı.

Ukrayna medyasında uçağın Ukrayna tarafından vurulmuş olabileceği yönünde yapılan haber ve yorumların bir kısmı daha sonra silindi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, olayla ilgili henüz net bilgiye sahip olmadıklarını ve durumu araştırdıklarını söyledi.

Rusya parlamentosu savunma komitesi başkanı Andrei Kartapolov Rus televizyonuna verdiği demeçte 80 Ukraynalı savaş esirini daha taşıyan ikinci bir uçağın olduğunu ancak bu uçağın daha sonra rotasını değiştirdiğini iddia etti. Kartapolov, “Artık daha fazla esir değişiminden söz edilemez” dedi. Rusya ve Ukrayna arasındaki en büyük savaş esiri takası Ocak ayı başlarında gerçekleşmiş ve iki taraf da 200’den fazla esiri ülkesine teslim etmişti.

Sosyal medyada paylaşılan videoda bir Rus Ilyushin-76 askeri nakliye uçağının Belgorod şehrinin 70 km kuzeydoğusundaki Yablonovo köyü yakınlarında yerel saatle 11:00 sularında düştüğü ve ardından bir patlama ile alev topunun meydana geldiği görülüyor.

Rusya’nın Belgorod bölgesi valisi çarşamba günü yaptığı açıklamada uçak kazasından kurtulan olmadığını söyledi. Uçakta 65 Ukraynalı savaş esiri ile beraber toplamda 74 kişinin olduğu bildirilmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version